Emmen A1 pakt punt tegen FC Zwolle

Emmen A1-FC Zwolle A1 1-1
In de eerste vijf minuten leek het er op alsof de gasten uit Zwolle de thuisclub compleet zouden oprollen. In een tijdsbestek van amper twee minuten werd achtereenvolgens de paal en de lat geraakt en moest verdediger Jarno Voorintholt nog een inzet van de doellijn koppen. Emmen kwam dus met de schrik vrij en het duurde tot ruim halverwege de eerste helft voordat het aan aanvallen kon denken. Zo rond de dertigste minuut kreeg Mark Wever twee mogelijkheden. De eerste poging eindigde in de armen van de Zwolse doelman Kamphuis en de tweede inzet verdween net naast. In de tweede helft was er aanvankelijk niet veel meer van het goede spel van de Zwollenaren te zien want de thuisclub zat beter in de wedstrijd. De 0-1 na tien minuten spelen viel dan ook een beetje onverwachts. De Zwolse spits Etienne Reijn en werkte een voorzet vanaf rechts keurig langs doelman Tom Eulink. Een kwartier voor tijd kwam Emmen verdiend op gelijke hoogte. De naar de rechterkant verhuisde Robin Bruinsma maakte een fraaie actie en besloot die met een harde knap waarop de Zwolse keeper geen antwoord had: 1-1. In de slotfase van dit pittige duel kregen beide ploegen nog kansjes maar in de 1-1 stand kwam geen verandering meer.
Opstelling Emmen A1: Eulink; Jarno Voorintholt, Kuper, Klaassens, Broekema; Kamps, Boelen, Van Eeken; Jesper Voorintholt (71. Rojer), Bryuinsma, Wever (85. Schepers)

Twente Heracles B2-Emmen B1 0-2
Richard Johannes was de opvallendste speler bij Emmen door beide treffers voor zijn rekening te nemen. De eerste maakte hij in de 24ste minuut met een fraaie lob. Op het sportpark Maatveld in Almelo kreeg de thuisploeg in de eerste helft nauwelijks kansen en probeerde in  het tweede deel met veel inzet de bakens te verzetten. Emmen gaf echter geen krimp en toen Richard Johannes in de 56ste minuut de stand naar 0-2 te tillen was de buit praktisch binnen. Door de winst heeft Emmen B1 nu zeven punten behaald en doet goed mee in de eerste divisie.
Opstelling Emmen B1; Ebeltjes; Husers (60. Fuhler), Rog, De Roo, Boer; De Vries, Pot (65. De Sevret Jaques), Nouri (70. Jaspers); De Almeida, Johannes, Manuel (75. Jager).

Frisia B1-Emmen B2 0-4
Emmen B2 blijft in een nek-aan-nek race aan de top van de derde divisie verwikkeld met FC Lewenborg. Komende zaterdag ontmoeten de beide koplopers elkaar in Emmen.
Emmen B2 begon in Leeuwarden in een hoog tempo wat vloeiende aanvallen opleverde. De technische kwaliteiten van de ploeg werden in ruime mate aangewend om de thuisploeg onder druk te houden. Na schoten van Bas Dost en Jelle Siekman opende eerstgenoemde in de 16de minuut de score uit een assist van Janko Dekker. In de 29ste minuut voegde opnieuw Bas Dost er een tweede treffer aan toe na aangeven van Jelle Siekman. Frisia kwam nauwelijks over de middenlijn. Na de pauze was de agressie er bij Emmen een beetje af, veel kansen bleven dan ook onbenut. Toch werd er nog twee keer gescoord. Dennis Avci verhoogde in de 57ste minuut tot 0-3 met hulp van Arjan Cremers en tien minuten later bepaalde Janko Dekker met de mooiste goal van de wedstrijd de eindstand op 0-4. Komende zaterdag dus de topper tegen FC Lewenborg maar  dan zullen de Emmenaren ook de tweede helft op goed niveau dienen te spelen.
Opstelling Emmen B2: Feenstra; Gortz, Zuidberg, Dekker, De Jong; Jelle Siekman, Moolhuizen, Dost; Bakker (45. Kerkdijk), Avci, Herbers (45. Cremers).

Emmen C1-Elinkwijk C1 1-2

Emmen C2-Voorwaarts Twello C1 2-2
Emmen C2 heeft twee punten laten liggen tegen het hoger geklasseerde Voorwaarts Twello. Met name in de eerste helft waren de Emmenaren oppermachtig, maar verder dan een goal uit een standaardsituatie gescoord door Yannis Kazantzis kwamen ze niet. In de tweede helft kwam Emmen goed uit de startblokken en was het Rik ten Voorde die de verdiende 2-0 scoorde. Hierna ging Voorwaarts alles of niets spelen en hier had de brigade van trainer Gerhard Husers duidelijk problemen mee. In plaats van te blijven voetballen ging Emmen mee in het fysieke van de tegenstander. Uit twee identieke situaties scoorde Voorwaarts Twello de 2-2. Wel opgemerkt dient te worden dat daarvoor zowel Rik ten Voorde, Aziz Farsad en Joeri Bouws verzuimden om verder afstand van Voorwaarts te nemen. Vlak voor tijd had Lothar van Mourik nog de winnende treffer op zijn voet maar hij faalde vrij voor de keeper.

d’Olde Veste ’54 D1-Emmen D1 1-3