Terug naar overzicht Terug

Emmen A1 in kwartfinale uitgeschakeld


 De Emmer A-junioren zijn er niet in geslaagd door te dringen tot de halve finale van het bekertoernooi. De formatie van trainer Rene Hake sneuvelde evenwel met ere door in Tilburg met minimale cijfers van Willem ll te verliezen. Het verlies was zelfs sneu te noemen omdat de enige goal volgens alles wat Emmen was geen goal zou kunnen zijn omdat de bal de doellijn niet was gepasseerd.
In de eerste helft verraste Emmen door een behoorlijk aantal kansen te scheppen waar tegenover de gastheren vrijwel niets konden stellen. Het probleem was echter het afwerken van de soms riante mogelijkheden. Daniel Manning kwam al na vijf minuten vrij voor de doelman maar speelde de bal op het beslissende moment net iets te ver voor zich uit. Zeven minuten later brak hij, evenals bij zijn eerste kans na aangeven van Tom Boelen, opnieuw door maar werd door de grensrechter ten onrechte  wegens buitenspel afgevlagd. Kort daarop kwam Boelen in redelijke positie na een pass van Emiel de Vries maar kreeg het leer net niet onder controle. Willem ll kwam pas in het tweede deel van de eerste helft aan aanvallen toe maar kwam niet verder dan een paar schoten van afstand waarmee keeper Sander Danes geen moeite had.
Was de eerste helft eigenlijk qua veldspel voor Emmen, in het tweede bedrijf ging het gelijk op. De Tilburgers hadden na vijf minuten pech dat bij de eerste de beste goede kans de bal de lat raakte. Aan de andere kant leverde Daniel Manning een paar maal goed voorbereidend werk maar zijn medespelers konden dit niet op de juiste waarde schatten.
De beslissing viel uiteindelijk tien minuten voor tijd. Allereerst werd een hoekschop aan de thuisclub gegeven zonder dat een Emmenaar de bal had getoucheerd. Uit die hoekschop ontstond vervolgens een scrimmage waarbij volgens de scheidsrechter uiteindelijk de bal de doellijn was gepasseerd. Emmen protesteerde heftig omdat niemand had geconstateerd dat doelman Ignas Peek, die de tweede helft keepte, daadwerkelijk was verslagen. De protesten haalden zoals gebruikelijk niets uit want de arbiter bleef bij zijn mening.
Opstelling Emmen A1: Danes (46. Peek); Voorintholt, Doorn, Schenkel, Klaassens; Bosman, Van Eeken (60. Reins), Boelen; Manning, Bugera (70. WSchonewille), De Vries (70. Wever).