Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – Almere City


Maandagavond staat voor FC Emmen de achtste thuiswedstrijd van het seizoen op de planning. De Emmenaren willen de ongeslagen reeks voortzetten, om op die manier aansluiting te houden met de bovenste plekken.

Selectie
FC Emmen staat vierde op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie. Voor de Drenten is het zaak in het spoor te blijven van de bovenste plekken. De achterstand op een promotieplek bedraagt vijf punten, maar de Emmenaren hebben nog een wedstrijd tegoed.

Op bezoek bij Jong AZ afgelopen maandagavond speelde FC Emmen een moeizaam duel. Na negentig minuten voetbal bleef dezelfde stand op het bord als waarmee de wedstrijd begon; 0-0. Trainer Dick Lukkien zag zijn ploeg niet het niveau van de afgelopen weken halen: “We haalden niet ons niveau aan de bal, dit kwam ook mede door de stugge tegenstander. In de laatste fase waren we niet goed genoeg, dit was ook het geval met de afronding van de kansen die we hebben gehad.”

Lukkien is tevreden over hoe het de laatste weken gaat met zijn ploeg. “We zijn met iets bezig en willen elke week leveren. Daar werken we ook keihard voor op de trainingen en we willen onszelf alleen maar verbeteren.”

Mitch Apau en Peter van Ooijen kwamen niet ongeschonden uit het duel en trainden gedeeltelijk apart van de groep deze week. Apau is er maandagavond ‘gewoon’ bij, mits hij goed reageert op de training van zondag. De wedstrijd van maandagavond komt voor Van Ooijen nog te vroeg. Daarnaast zijn Peet Bijen en Lentini Caciano nog afwezig. Daarentegen is Lorenzo Burnet al sinds de afgelopen midweek terug na een coronabesmetting en is hij weer in staat om minuten te maken.

Tegenstander
Almere City bezet de achttiende plaats op de ranglijst. De ploeg is bezig met een tegenvallend seizoen en wil dat graag omkeren. Tot overmaat van ramp gingen trainer Gertjan Verbeek en de club vorige week uit elkaar. Almere won slechts één van de laatste twaalf competitiewedstrijden en dat is gezien het vorige seizoen opvallend te noemen.

Het afgelopen jaar eindigde Almere namelijk op een vierde plek en kreeg het weinig doelpunten tegen. Dat is dit seizoen anders. Almere City kreeg samen met FC Dordrecht de meeste tegentreffers (36). Lukkien ziet dat Almere City desondanks genoeg kwaliteit genoeg heeft binnen de selectie.

“Ik vind dat ze aantal behoorlijke goede spelers hebben. Ze hebben jongens met veel loopvermogen en ze hebben met Lance Duijvestijn een dynamische nummer tien”, aldus Lukkien. De moeizame prestaties van de ploeg vallen de oefenmeester ook op. “Ik heb hun laatste wedstrijden bekeken en daarin speelden ze gewoon niet goed. Ze zitten in de hoek waar de klappen vallen en ik ben benieuwd hoe zijn gaan reageren op de trainerswissel.”

Historie
De mannen uit Almere kwamen veertien keer eerder op bezoek in Drenthe. De onderlinge verhoudingen liggen in het voordeel van de Drenten. Zes keer won FC Emmen, vijf keer werd het gelijk en driemaal won Almere City.

Er vallen over het algemeen veel doelpunten in de wedstrijden tegen Almere. Zo passeerden uitslagen als 1-4, 5-6 en 5-0 in het verleden al de revue. De grootste overwinning boekten de Emmenaren in de allereerste ontmoeting, in 2005. Sergio van Dijk scoorde toen twee keer en Niki Leferink, Mark Veldmate en Mourad Mghizrat zorgden ervoor dat er uiteindelijk een 5-0 uitslag op het scorebord stond.

De laatste overwinning vond plaats op 22 augustus 2016. FC Emmen won toen met Dick Lukkien als trainer met 2-0 door doelpunten van Cas Peters en Rogier Krohne. Destijds waren er 3450 Emmenaren aanwezig. Maandagavond moeten we het helaas zonder de steun van ons trouwe publiek doen…

FC Emmen – Almere City
Maandag 29 november, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Oostrom