Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Eindhoven – FC Emmen


Je hebt soms van die wedstrieddagen waar je nét even extra naar uitkijkt. Die dagen waarop er iets bijzonders kan gaan gebeuren en waar je het hele seizoen al op hebt gewacht. Morgen is er zo eentje. Als scheidsrechter Joey Kooij om 20.00 uur voor het eerst fluit, gaan we samen op jacht naar ons eerste kampioenschap in het betaalde voetbal. Hoofdtrainer Dick Lukkien blikt vooruit op de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Sfeer in de selectie uitgelaten
De sfeer is de hele week al goed op het trainingsveld. Logisch, gezien de promotie twee weken geleden op bezoek bij FC Dordrecht (0-1) werd veiliggesteld en daarna thuis Roda JC werd verslagen (2-0). De ploeg staat aan de vooravond van een mogelijke kampioenswedstrijd. “Het is kenmerkend voor deze groep dat ze voor elkaar willen werken. Dat doen deze mannen van begin tot eind en daar geniet ik van”, zegt Lukkien tevreden.

Zowel de trainer als de spelers hebben inmiddels ervaring als het gaat om grote beslissingswedstrijden. Waar dat voor de meesten van de huidige groep op 15 april jongstleden voor het eerst gebeurde, was Lukkien er bij de promotie in 2018 natuurlijk ook al bij. Tevens won hij met FC Groningen in 2015 de beker. Hij zegt: “Voetbal is ervaring. Als je dat opdoet, leer je steeds beter in bepaalde situaties met druk om te gaan. Er hangt een soort ontspannenheid in de groep, maar ook de drive en de wil om het maximale te geven. Ik denk dat het best wel eens zou kunnen helpen dat we zo’n wedstrijd eerder hebben gespeeld.”

Eindhoven verrassing van de competitie
In FC Eindhoven vinden we uiteraard een geduchte tegenstander die er alles aan zal doen om de punten thuis te houden. En geef ze eens ongelijk, want de ploeg is nog volop in de race voor de meest gunstige positie in de play-offs. Die hebben ze momenteel zelfs in handen. “FC Eindhoven is misschien wel de verrassing van de competitie. Ze houden van direct spel en hebben voorin jongens die heel dreigend zijn. Bovendien spelen ze in een formatie die je niet vaak ziet. Ze hebben met name thuis een hoop punten gehaald, veel doelpunten gemaakt en weinig tegengoals gekregen. Ik zie het als een mooie uitdaging om deze ploeg te verslaan”, vervolgt onze trainer.

In augustus verloren we thuis met 0-1 van de huidige nummer drie, maar ook de statistieken van FC Eindhoven na de winter liegen er niet om. De ploeg haalde tot dusver maar liefst 36 punten in 2022. Alleen wij wisten het dit kalenderjaar beter te doen (41 punten). Bovendien hebben wij in de laatste drie duels geen enkele tegentreffer geïncasseerd. Mocht dat ook vrijdagavond niet gebeuren, dan houden we voor de tweede keer dit seizoen in vier wedstrijden op rij de nul.

Veendorp terug, speciaal affiche voor Lieder en weerzien Seedorf
Lukkien ziet Keziah Veendorp na zijn schorsing weer terugkeren in de wedstrijdselectie. Voor Peet Bijen, Ben Scholte en Lentini Caciano geldt dat naar alle waarschijnlijkheid nog niet. Mart Lieder is er vanwege een knieblessure in ieder geval nog niet bij. Hij is de enige speler in onze selectie die een verleden heeft bij de tegenstander van vrijdag. Bij FC Eindhoven zien we Collin Seedorf terug, die in de eerste helft van het vorige seizoen bij ons onder contract stond.

Met een vol uitvak op jacht naar de schaal
Met de steun van een vol uitvak gaan we weer op jacht naar de drie punten en, mocht dat lukken, het kampioenschap! Lukkien: “We gaan er alles aan doen om de schaal mee te nemen naar Drenthe. Voetbal gaat om tastbare prijzen. Ik kijk ernaar uit om morgen een goede wedstrijd op de mat te leggen en het volle uitvak in Eindhoven te zien en horen.”

FC Eindhoven – FC Emmen
Vrijdag 29 april 2022, 20.00 uur
Jan Louwers Stadion
Scheidsrechter: Kooij