Eervol verlies FC Emmen tegen FC Utrecht

FC Emmen heeft op sportpark Veenoord de nummer acht van de eredivisie FC Utrecht goed partij geboden. Er had wellicht meer ingezeten dan de uiteindelijke 1-0 nederlaag indien in de eerste helft de kansen waren benut. Uiteraard was het oefenduel een komen en gaan van spelers, zo liet FC Emmen coach Gerry Hamstra twintig spelers opdraven, maar het gebodene gaf uit het zicht van de Emmenaren reden tot optimisme met het oog op de hervatting van de competitie.
FC Emmen kende op de thuishaven van de SV Twedo de betere start. Het dwong al in de tweede minuut een hoekschop af waaruit Roy Stroeve, na een doorkopbal van Sergio van Dijk, een prima kans kreeg maar over mikte. Een minuut later kreeg de aanvoerder van FC Emmen een nog betere mogelijkheid na een combinatie met Morten Friis en Geoffrey Verweij maar zijn schot ging naast de staander. FC Utrecht had uiteraard veel balbezit maar de eerste kans viel pas in de twintigste minuut via Kevin Vandenbergh maar doelman Thomas Villadsen stond de openingstreffer in de weg. Een tackle van Michael van der Kruis in het eigen strafschopgebied ten opzichte van Kevin Vandenbergh vormde de inleiding tot wat achteraf de enige goal in het duel was. Scheidsrechter Bakkelo zag er een strafschop in die door Gregoor van Dijk koeltjes werd benut: 0-1. De counters van FC Emmen bleven echter gevaarlijk en vijf minuten na de 0-1 had Geoffrey Verweij een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Hij kon na een dieptepass van Sergio van Dijk vrij op doelman Grandel afstormen maar werd op het laatste moment toch nog zodanig gehinderd dat zijn inzet naast de doelpaal belandde. Vijf minuten voor de pauze kreeg Danny van Dijk zelfs nog een kans maar mikte te hoog.
Na de pauze maakte bij FC Emmen rechterverdediger Mark Bevaart zijn rentree na op 19 oktober zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld. Hij deed het prima waardoor de concurrentie in de achterste lijn weer is toegenomen. Een kwartier na de pauze maakte hij zich nuttig door op de eigen doellijn een inzet van de lijn te halen. Kort daarna begon het grote wisselen aan beide kanten zodat het vloeiende er een beetje uit ging. FC Utrecht spits Rossini kreeg een tweetal goede kansen: de eerste keer schoot hij naast en kort voor het einde zag hij zijn doelpoging door Martin de Roo te niet gedaan die er een hoekschop van maakte. FC Emmen kwam er af en toe best gevaarlijk uit maar de op zich verdiende gelijkmaker wilde maar niet komen.
FC Emmen – FC Utrecht 0-1. 28. Gregoor van Dijk 0-1 (strafschop). Scheidsrechter: Bakkelo. Toeschouwers: 600 (op Sportpark Veenoord).
FC Emmen: Villadsen: Demeijer (46. Bevaart), Van der Kruis (65. Breinburg), Broers (76. De Roo), Görtz (31. Danny van Dijk), Kamps (76. Schepers), Stroeve, Pannekoek (65. Little), Sergio van Dijk (46. Leferink), Friis (65. Dost), Verweij (65. Bernhardt).

Wim van Hanegem maakt zijn debuut op Veenoord met Robin Nelisse in zijn gevolg.

FC Utrecht spits Rossini te midden van Frank Broers en Marcel Pannekoek (12).

Michael van der Kruis heeft de bal maar heeft en passant Kevin Vandenberg neergelegd: strafschop.

Mark Bevaart haalt Cedric van der Gun onderuit.