Eerste helft goed, tweede helft onder druk

De 2-0 winst van FC Emmen op Fortuna Sittard bevestigde weer eens dat de Drentse formatie een ‘angstgegner’ voor de Limburgers is. In tien competitieduels verloren de Emmenaren in Sittard nog nooit. De 2-0 overwinning was de zevende winstpartij naast drie gelijke spelen. Toch kon Sinkgraven in de tweede helft niet helemaal gerust op de goede afloop zijn. ,,In de rust hebben we er op gewezen dat Fortuna weleens een stormloop kon ontketenen. We moesten niet te ver achteruit lopen maar dat gebeurde toch. In die fase hadden we ook de gelijkmaker kunnen incasseren. Maar in de eerste helft hebben we prima gespeeld, alleen hebben we toen slechts een goal gemaakt en dat was gezien het aantal kansen te weinig.”

Erik van der Ven (rechts) speelde een prima wedstrijd.

Ruud ter Heide scoort de 0-1.

Xander Houtkoop bedankt de doelpuntenmaker.

Ruud ter Heide laat twee Fortunezen staan en scoort de 0-2.