Terug naar overzicht Terug

Eerste editie van het AZC-voetbaltoernooi bij FC Emmen


Woensdag 14 december was een speciale dag. Ruim honderd vluchtelingen van de asielzoekerscentrum (AZC) locaties uit Musselkanaal, Hardenberg, Ter Apel, Hoogeveen, Assen en Meppel namen deel aan een voetbaltoernooi op De Oude Meerdijk. 


Rond het middaguur arriveerden de deelnemers bij het stadion van FC Emmen. Ondanks de koude omstandigheden was het ontvangst indrukwekkend. Velen waren nog nooit in een voetbalstadion geweest en maakten veel filmpjes en foto’s.

Na een korte uitleg van het toernooischema konden alle deelnemers zich omkleden en een warming-up doen. Alle AZC locaties namen het tegen elkaar op en waren erop gebrand om te winnen. En dat resulteerde in prachtige acties en goals.

Tijdens de wedstrijden telde voor even alleen het resultaat, maar na het eindsignaal kwam iedereen weer gezamenlijk bij elkaar. Een groepsfoto met alle deelnemers sloot het geslaagde toernooi af. Ook verlieten ze het stadion niet met lege handen. Iedere deelnemer ontving een FC Emmen-sjaal en natuurlijk een onvergetelijke herinnering. 

De eerste editie van het AZC-voetbaltoernooi is, in samenwerking met de verschillende AZC locaties, een groot succes geworden. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de tweede editie van dit toernooi in de zomer georganiseerd.