September stond voor de G-voetballers van FC Emmen in het teken van het nieuwe voetbalseizoen. Voor het Bijzondere Eredivisie team stonden de eerste trainingen op het programma. FC Emmen G1 speelde op het jaarlijkse Freddie Pranger Memorial en begon aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Asser Boys G1.

Op 7 september kwamen de junioren van het Bijzondere Eredivisie team naar het trainingscomplex op Meerdijk Noord voor de eerste training van het seizoen. Onder leiding van trainers Gert Willems en Jan Dijkgraaf werd er een fanatieke training afgewerkt. Helaas waren niet alle spelers aanwezig. Vera Kluitenberg heeft tijdens de vakantie een flinke blessure opgelopen en moet de eerste trainingen aan haar voorbij laten gaan.

Op 1 oktober trapt FC Emmen het nieuwe seizoen af in de Bijzondere Eredivisie. Zij reizen dan af naar Leeuwarden om te spelen tegen de G-voetbalteams van Ajax, ADO Den Haag, FC Groningen en SC Cambuur.

Freddie Pranger Memorial
Het seniorenteam, FC Emmen G1, kwam op 9 september in actie tijdens het jaarlijkse G-voetbaltoernooi bij SJS in Stadskanaal. Het Freddie Pranger Memorial verwelkomde dit seizoen maar liefst 700 deelnemers en begeleiders uit Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

FC Emmen G1 speelde in totaal zes wedstrijden. De eerste wedstrijd tegen Hannover ’96 ging helaas nipt met 1-0 verloren. Vervolgens werd er drie keer gelijk gespeeld en nog een keer verloren. FC Emmen G1 was gebrand om in de laatste wedstrijd alsnog een overwinning uit het vuur te slepen en dat lukte! Uiteindelijk gingen ze met een 1-0 overwinning huiswaarts.

FC Emmen G1 – Asser Boys G1
Op 16 september speelde FC Emmen G1 haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Naast het feit dat de eerste competitiewedstrijd toch altijd een bijzonder moment is, werd deze dag nog wat specialer. Het was voor het eerst dat de senioren speelden in het stadion van FC Emmen.

De spelers van G1 moesten vroeg uit de veren, want om 09:30 uur trapten zij al af op De Oude Meerdijk. FC Emmen G1 was in de eerste helft de betere ploeg. Ze creëerden veel kansen, maar deze kansen werden niet omgetoverd tot doelpunten. Tijdens één van de weinige momenten dat Asser Boys voor het doel van keeper Julian Castaing kwam, was het voor de ploeg uit Assen wel raak: 0-1. Beide ploegen scoorden niet meer in de eerste helft en zo ging FC Emmen rusten met een achterstand.

In de tweede helft bleek de keeper van Asser Boys een behoorlijke sta in de weg te zijn. Het lukte maar niet om te scoren en tot overmaat van ramp scoorde Asser Boys vrij snel achter elkaar twee keer. Daardoor ging de eerste competitiewedstrijd met 0-3 verloren. De volgende competitiewedstrijd speelt FC Emmen G1 in Rolde tegen Rolder Boys G1.