Terug naar overzicht Terug

Doorgaan FC Emmen-FC Dordrecht nog niet zeker


FC Emmen trainer René Hake zit een beetje in dubio. Omdat zijn ploeg in een goede reeks zit wil hij die lijn uiteraard graag doortrekken. Een nadeel zou echter de toestand van het veld kunnen zijn die ook indien het veld wordt goedgekeurd verre van ideaal zou zijn. ,,Op zich is het voor ons natuurlijk wel een belangrijke pot”, voegt hij er aan toe. ,,FC Dordrecht is hoogstwaarschijnlijk een heel ander type ploeg dan FC Volendam en RKC Waalwijk: ploegen dus die het spel wel willen maken. Dan wordt er van ons natuurlijk iets heel anders verwacht. De vraag is dan hoe we daarmee om kunnen gaan. Duidelijk is ook dat we de verwachtingen natuurlijk ook niet te hoog moeten opschroeven. Er is kwaliteit maar we hebben ook een periode gekend dat het niet goed was. Maar ik ben heel tevreden over de wijze waarop de ploeg zich manifesteert. De stemming is ook van negatief naar positief omgeslagen en de wedstrijd tegen FC Dordrecht kan aantonen of we dat ook kunnen vasthouden.”

De selectie van FC Emmen heeft gezien de sneeuwval de gehele week op het kunstgras moeten trainen en de trainingen werden ook een beetje aan de omstandigheden aangepast. De selectie waarmee FC Dordrecht te lijf wordt gegaan zal weinig of niets veranderen in vergelijking met afgelopen vrijdag. Goed nieuws is er van het blessurefront want Michel Poldervaart traint weer met de groep mee. Hij zal echter vermoedelijk voor de winterstop niet meer worden ingezet. Dat geldt natuurlijk ook voor Ruud ter Heide die echter deze week heeft aangegeven de komende maandag de training weer te willen oppakken.Hij voelt zich goed en wil graag weer aan de slag.   


FC Dordrecht heeft opvallend genoeg praktisch dezelfde rapportcijfers als FC Emmen. Beiden hebben zeventien punten en ook het doelsaldo is met min acht exact het zelfde. Op grond van een meer gescoorde goal staat FC Emmen op plaats twaalf en FC Dordrecht dertiende. En zelfs in de stand van de tweede periode staan beide clubs gelijk met 12 uit 7. Een positief resultaat van FC Emmen kan gelet op de stand op de ranglijst geen sensatie meer worden genoemd. En dat is natuurlijk de valkuil waarin de ploeg van René Hake niet moet tuimelen. De gedachte van dit ‘doen we wel even’ mag niet in de hoofden van de FC Emmen rondwaren. De Dordtenaren hebben immers dit seizoen ook prestaties geboekt die opzienbarend waren. De gelijkenis met FC Emmen kan zelfs nog even worden doorgetrokken omdat beide clubs met 2-1 van RKC Waalwijk wonnen. FC Emmen deed dat thuis en FC Dordrecht in Waalwijk. Een paar weken geleden speelde FC Dordrecht met 2-2 gelijk in Rotterdam tegen Sparta waar FC Emmen met 5-0 onderuit ging. Die 2-2 was echt sensationeel omdat FC Dordrecht na rode kaarten voor Ramos en Sequeira al na 29 minuten met negen verder moest! Maar zonder een zeperd gaat Henny Lee ook niet door het leven. De 8-0 thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles was er zo eentje maar daarna pakte de ploeg de draad weer aardig op met een reeks van zes ongeslagen wedstrijden waarin twaalf punten werden gepakt. Afgelopen vrijdag kwam aan die mooie serie een einde door thuis met 4-2 van Almere City te verliezen nadat FC Dordrecht al snel een 2-0 voorsprong had genomen.

In het vorige seizoen was FC Emmen-FC Dordrecht de eerste wedstrijd na de winterstop. FC Emmen trad met een gerenoveerd elftal aan dat met 1-0 leek te winnen. In de laatste minuut ontging FC Emmen echter de drie punten toen Moussa Kalisse de bal na een slecht weggewerkte hoekschop vanaf de rand van de zestien langs Harm Zeinstra schoot. In de selectie van trainer Henny Lee ontbreken vrijdag in ieder geval Cecilio Lopes en Juanito Sequeiro die beiden zijn geschorst.

 

Univé stadion: donderdag 14.30 uur.