Doelpuntloos gelijkspel tegen NEC

De thuiswedstrijd tegen NEC is geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Op De Oude Meerdijk werden door beide teams wel kansen gecreëerd, maar niet benut.

De wedstrijd ging flitsend van start met kansen voor beide ploegen. Zo moest NEC-doelman Jasper Cillessen al in de eerste minuut redding brengen op een kopbal van Ole Romeny na een voorzet van Mike Te Wierik. Vervolgens zocht ook Ahmed El Messaoudi het Nijmeegse doel, maar dat schot werd gekraakt.

Nadat ook NEC van zich liet horen via Magnus Mattsson, die Mickey van der Hart tot een redding dwong, leken de Emmenaren na vijf minuten spelen op voorsprong te komen. Jeremy Antonisse stoomde op en gaf een piekfijne steekpass op Richairo Živković. De spits omspeelde de keeper en schoof de bal het doel in. Helaas ging de goal niet door, want de VAR constateerde dat het buitenspel was. In de minuten die daarop volgden kreeg Antonisse nog twee kansen, maar zijn schot van buiten de zestien ging over en hij kwam een teenlengte te kort om een mooi balletje van Živković binnen te tikken.

Zo was het eerste kwartier enerverend, met name vanuit Drents perspectief. Maar na twintig minuten volgde een fase met daarin een paar hachelijke situaties voor het doel van Van der Hart. Ook bij de Nijmeegse formatie stond het vizier nog niet op scherp en dus zochten de teams met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Het scorebord blijft onveranderd
De start van het tweede bedrijf was minder flitsend dan die van het eerste. El Messaoudi vond de handen van Živković en na een kwartier tikte Landry Dimata een voorzet van Ibrahim Cissoko naast. De wedstrijd kon niet echt meer loskomen omdat het spel voortdurend werd onderbroken door kleine overtredingen, tot ergernis van spelers, publiek en trainers. Dick Lukkien kreeg dan ook geel van scheidsrechter Joey Kooij, toen het leek alsof Živković alleen op de keeper door kon na het veroveren van de bal.

In het laatste kwartier kreeg Romeny nog een kopkans tegen zijn oude club, maar Cillessen redde de bal uit de kruising. Vervolgens waren er nog schoten van Antonisse en Romeny, terwijl aan de andere kant Miguel Araujo in de slotfase nog moest ingrijpen op de in gevallen Anthony Musaba. In de blessuretijd was Lasse Schöne nog dichtbij de enige treffer, maar zijn volley raakte de buitenkant van de paal. Beide ploegen durfden niet alles of niets te spelen en dus bleef het bij 0-0 op De Oude Meerdijk.

Met het gelijke spel is de voorsprong op nummer zeventien FC Groningen opgelopen tot acht punten, de voorsprong op nummer zestien Excelsior bedraagt één punt. Volgende week zondag om 20.00 uur staat ons een uitwedstrijd tegen Ajax te wachten.

FC Emmen – NEC: 0-0

Schoten: 14-21
Schoten op doel: 4-3
Balbezit: 33-67
Corners: 2-5

FC Emmen: Van der Hart; Te Wierik, Araujo, Veldmate (66. Dirksen), Burnet; Veendorp, El Messaoudi (76. Vlak); Bouchouari (84. Darfalou), Romeny, Antonisse; Živković.

NEC: Cillessen; Van Rooij, Kramer, Sandler (85. Sanniez), El Karouani; Schöne, Proper; Tavsan (85. Marques), Cissoko (72. Musaba), Mattsson (79. Bruijn); Dimata.