Doelpuntloos gelijkspel in Almere

FC Emmen heeft in een koud Almere met 0-0 gelijkgespeeld. De Emmenaren hadden het moeilijk tegen Almere City, maar wisten het achterin dicht te houden. Voorin ontbrak de nauwkeurigheid om zelf tot scoren te komen.

Almere mag dan wel hekkensluiter van de competitie zijn, maar dat was absoluut niet zichtbaar. De ploeg van trainer Alex Pastoor was fel en voetbalde goed onder de Drentse druk uit. Ook de eerste kansen waren voor de thuisploeg; Tijmen Wildeboer en Tim Receveur namen het doel van Michael Brouwer onder vuur.

Pas halverwege de eerste helft leek de Almeerse storm wat te zakken en volgden er wat mogelijkheden voor de Drenten. Zo zorgde een voorzet van Ole Romeny voor gevaar en probeerde Jari Vlak het van afstand.

Maar ook in het restant van de eerste helft was de thuisploeg het gevaarlijkst. Met name Miguel Araujo en Jeroen Veldmate moesten achterin flink aan de bak om de vele corners weg te werken.

Ook geen goals na rust
Na rust gingen de Emmenaren, die een stuk beter speelden dan voor rust, meteen op zoek naar de openingstreffer. Mart Lieder probeerde zijn basisdebuut glans te geven met een omhaal, maar hij miste het doel. Kort daarna was ook Jasin Assehnoun tweemaal gevaarlijk, maar zonder succes.

Het aandringen van de Drenten wilde niet echt lukken, met name doordat de passing slordig was. In het laatste kwartier volgde nog wel een slotoffensief, met onder andere verse kracht Metehan Güçlü in de ploeg. De huurling van Stade Rennes was met zijn eerste balcontact bijna trefzeker; hij kopte een voorzet van Jeff Hardeveld richting de kruising, maar doelman Nordin Bakker redde. Het bleek de enige grote kans van het laatste kwartier, waardoor er ook na negentig minuten nog 0-0 op het scorebord stond.

Door het gelijke spel bedraagt de achterstand op koploper FC Volendam nu zeven punten, al hebben de Volendammers een wedstrijd meer gespeeld. Nummer drie ADO Den Haag verloor, waardoor het gat met de Hagenezen, die ook een wedstrijd meer hebben gespeeld, nu vier punten bedraagt.

Volgende week vrijdag speelt FC Emmen thuis tegen FC Volendam, dat vanavond met 2-1 won van Jong AZ.

Almere City – FC Emmen: 0-0

Almere City: Bakker; Van Vlerken, Leeuwin, Jacobs, Poll; Smeets (53. Post), Esajas, Receveur; Puriel (83. Zimmerman), Wildeboer (69. Arweiler), Van Hoeven (46. Van Leeuwen).

FC Emmen: Brouwer; Veendorp (71. Luzayadio), Araujo, Veldmate, Hardeveld (84. Apau); Vlak, El Azzouzi; Romeny, Van Ooijen (61. Toufiqui), Assehnoun (61. Mendes); Lieder (71. Güçlü).