Terug naar overzicht Terug

Directeur Wim Beekman stopt per 1 maart


Bij deze willen wij als bestuur van FC Emmen u op de hoogte brengen over het aanstaande vertrek van onze algemeen directeur Wim Beekman.


Voorzitter Ronald Lubbers: “Toen Wim en ondergetekende in mei 2013 gesprekken voerden over een algemeen directeurschap bij FC Emmen, gaf Wim aan zich te willen committeren voor een periode van minimaal drie jaar en maximaal vijf jaar.

Toen we eind mei 2018 de eerste gesprekken voerden over een nieuwe fase waarin de club was terechtgekomen, was het misschien een natuurlijk moment voor een wisseling van de wacht. We wisten immers dat in juni 2018 het maximale commitment van vijf jaar erop zou zitten.

Maar in de zomer van 2018 zou het alle hens aan dek zijn voor alle medewerkers en vrijwilligers van FC Emmen. En omdat Wim een rood-wit hart heeft en zijn stinkende best voor de club wou blijven doen, hadden we onze gesprekken over een vertrek verplaatst tot na de zomer.”

In november 2018 werd in de documentaire Emmen op 1 voor het eerst publiekelijk ingezoomd op een aanstaand vertrek van Wim.

Nu hebben we in gezamenlijk overleg als officiële vertrekdatum 1 maart aanstaande gekozen. Voorzitter Lubbers zal de functie van algemeen directeur als ad-interim gaan vervullen.

“Wim heeft een enorme bijdrage geleverd aan het FC Emmen van nu”

Lubbers: “De bijdrage van Wim voor onze club is moeilijk in een paar woorden weer te geven. Maar als je het dan moet samenvatten, dan heeft Wim een enorme bijdrage geleverd aan het FC Emmen van nu. Mede door zijn inzet spelen we nu voor het eerst op het hoogste niveau van Nederland.”

Beekman: “Sinds mijn aanstelling in juni 2013 heb ik met ontzettend veel liefde en plezier gewerkt om Emmen weer op de kaart te zetten. De afgelopen zes jaren met alle collega’s, vrijwilligers, sponsoren, supporters en het bestuur hebben mij veel energie gebracht.

Ik wil iedereen bedanken die altijd achter de club is blijven staan, maar ook alle nieuwe supporters en sponsoren die er na de promotie bij zijn gekomen.

Tot 1 maart ga ik me nog volledig inzetten voor FC Emmen. Daarna als supporter genieten van de wedstrijden van FC Emmen en genieten van een vakantie. Dan zien we daarna wel wat er op me afkomt.”

Foto: NDC / Vincent Trechsel
Foto: NDC / Vincent Trechsel