Terug naar overzicht Terug

Dick Lukkien verrast deelnemers Scoren in Drenthe met FC Emmen-kleding


Dick Lukkien, hoofdtrainer van FC Emmen, verraste de deelnemers van Scoren in Drenthe woensdagmiddag 9 maart met een bijzonder cadeau. De vijftien deelnemers wisten dat zij allemaal eigen FC Emmen-trainingskleding zouden krijgen. Maar toen Dick Lukkien het Jupiler Business Café kwam binnenlopen om ze de kleding persoonlijk te overhandigen, wisten ze even niet zo goed wat ze moesten zeggen. Gelukkig maakte de verbazing al snel plaats voor trots!


Doel
Voordat Dick motiverende woorden uitsprak richting de deelnemers, nam jobcoach Jan Korte het woord. Hij stelde de deelnemers de vraag of zij misschien wisten wat Dick zijn doel was toen hij nog in dienst was bij SC Veendam. Jan beantwoordde zelf de vraag door te vertellen dat Dick graag hoofdtrainer wilde worden in het betaalde voetbal. Daarmee maakte Jan de deelnemers duidelijk dat ook de hoofdtrainer van FC Emmen een doel had. “Dick heeft hard gewerkt om uiteindelijk zijn doel te bereiken. Ook jullie hebben doelen en als je daaraan vast blijft houden en hard blijft werken, dan gaan ook jullie je doel bereiken”, aldus Jan Korte. 

Promotie
Aanhakend op het verhaal van Jan Korte, begon Dick Lukkien zijn verhaal met de vraag of de deelnemers wisten wat het doel van FC Emmen dit voetbalseizoen is. “Promoveren naar de eredivisie”, werd er direct geroepen. “Juist”, antwoordde Dick. “En dat doel halen gaat met vallen en opstaan. Maar we weten waar we naar toe willen en werken met elkaar hard om ons doel te bereiken. Ik heb begrepen dat jullie ook allemaal stinkend je best doen om het beste uit jezelf te halen. Ga daar vooral mee door!”

De woorden van de hoofdtrainer van FC Emmen maakten zichtbaar indruk op de deelnemers. Na het rondje vragen stellen, kreeg elke deelnemer persoonlijk zijn of haar kleding van Dick Lukkien. Eenmaal omgekleed kwamen ze als één team het hoofdveld van De Oude Meerdijk op. Allemaal in dezelfde FC Emmen-kleding werkten zij vervolgens de geplande voetbaltraining af. 

Scoren in Drenthe
Scoren in Drenthe is een project vanuit de Aanpak Jeugdwerkloosheid waarin FC Emmen Naoberschap, USG Restart en de AMRD samenwerken. Het project is voor jongeren tot en met 27 jaar die het lastig vinden om een baan of opleiding te vinden. Als team gaan ze met sport- en re-integratie activiteiten aan de slag om persoonlijk te groeien en die passende baan of opleiding te vinden.