Terug naar overzicht Terug

Dick Lukkien nieuwsgierig naar competitiestart


Voor de opening van het seizoen 2016/17 reist FC Emmen maandag naar het sportpark De Toekomst in Duivendrecht waar Jong Ajax haar competitieduels pleegt te spelen. Een duel tussen twee ploegen waarvan de kracht eigenlijk nog moet worden bepaald. FC Emmen heeft wat de uitslagen betreft geen opvallende voorbereiding gehad maar trainer Dick Lukkien staat volledig achter de gekozen weg. ,,Het ging er om tegen clubs te spelen die weerstand bieden, dan kun je de dingen oefenen die je in de competitie nodig hebt. Zo langzamerhand heb ik steeds meer het gevoel gekregen dat ze onze ideeën in de praktijk kunnen brengen. Er is ook hard gewerkt, soms wel nog wisselvallig. Maar ik ben nu ontzettend benieuwd hoe het in de eerste wedstrijd zal uitpakken.”


In de basisopstelling voor maandagavond staan met Tim Siekman, Dennis Telgenkamp, Sander Rozema en Erixon Danso nog vier spelers die er het vorige seizoen ook bij waren. Jurjan Mannes moet voorlopig met een plaats op de reservebank genoegen nemen om plaats te maken voor Henk Bos. ,,Dat was een moeilijke keuze”, geeft Dick Lukkien aan. ,,Jurjan Mannes is een goede speler die zijn minuten nog wel zal krijgen. Maar ik heb hier voor gekozen.” In de achterste vier staan drie nieuwkomers met Josimar Lima als laatste aanwinst. Hij heeft geen wedstrijden gespeeld in de zomer maar trainer Dick Lukkien geeft hem het vertrouwen. ,,Misschien dat hij nog geen negentig minuten kan spelen maar daar moet hij zelf heel eerlijk in zijn. Wat ik tot nu toe van hem heb gezien vormt geen beletsel voor hem op te stellen.”

FC Emmen ontbreekt het niet aan ervaring. De basisformatie zoals die tegen Jong Ajax zal spelen, heeft een gemiddelde leeftijd van 26,45 jaar. Negen van de elf spelers vallen in de leeftijdsgroep van 25 tot en met 29 jaar. Alleen Issa Kallon (20) en Henk Bos (23) zijn jonger. De gemiddelde leeftijd is een fractie lager dan in de eerste wedstrijd van het afgelopen seizoen toen die 26,8 jaar bedroeg.

De selectie van FC Emmen is inmiddels aardig compleet hoewel uitbreiding niet is uitgesloten. Dick Lukkien: ,,Ik moet voorop stellen dat ik best tevreden ben met wat er nu staat maar we kijken nog wel om ons heen. Een allround verdediger zou nog welkom zijn en een middenvelder. De naam van Yoël van Nieff kunnen we wel doorhalen want die zal FC Groningen niet laten gaan. Meetrainen doet nog wel Deniz Aslan. Met hem is de afpraak gemaakt dat hij tot einde augustus blijft meetrainen en dan gaan we onze koers bepalen.”

Tegenstander Jong Ajax wordt getraind door Marcel Keizer die zoals bekend vorig seizoen o.a. ook bij FC Emmen werkzaam was. Hij heeft weer de keus uit een massa lichtvoetig jeugdig talent aangevuld met spelers die voor het eerste team voor korte of langere tijd uit de boot zijn gevallen. Nieuwe namen uit de eigen jeugd zijn ondermeer Dragisa Gudelj (18 jaar), Deyovaisio Zeefuik (18), Danilho Doekhi (18), Markus Bay (19), Nathan Leyder (19), Noussair Mazraoui (18), Ezra Walian (18) en Carel Eiting (18). Jong Ajax won de laatste wedstrijd in de voorbereiding met 3-0 van Telstar, met o.a. Vaclav Cerny en Robert Muric in de ploeg die reeds hun debuut in de hoofdmacht achter de rug hebben.

Als scheidsrechter fungeert maandagavond Laurens Gerrets. Hij floot het afgelopen seizoen twee wedstrijden waarbij FC Emmen was betrokken: Jong PSV-FC Emmen (0-0) en FC Emmen-Fortuna Sittard (1-2).

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Olijve, Bos, Rozema, Danso, Krohne, Kallon.