Derian Reinders scoort 100ste goal van FC Emmen A1

FC Emmen A1-Excelsior ’31 A1 9-0
Derian Reinders komt de eer toe de honderdste competitiegoal van FC Emmen A1 in het huidige seizoen te hebben gescoord. De treffer in de 26e minuut was tevens de openingsgoal van het duel tegen Excelsior ’31 A1 uit Rijssen. De Emmenaren hadden daarvoor diverse mogelijkheden en dwongen hoekschoppen bij de vleet af. Na de treffer van Derian Reinders, die even daarvoor de paal had geraakt, ging het zoals gebruikelijk vlot. Matthijs Hensens scoorde in de 28e minuut de 2-0 na aangeven van Reinders, Dave Padding met een assist van Matthijs Hensens maakte er in de 36e minuut met een fraai boogje 3-0 van en vijf minuten voor de pauze bracht Jos Smidt de ruststand op 4-0. Na de pauze waren de 5-0 (54e) en 6-0 (73e) van respectievelijk Jos Smidt en Derian Reinders van hoge kwaliteit. In de laatste vijf minuten ging het murw gespeelde Excelsior ’31 nog drie maal door de knieën via treffers van Matthijs Hensens (7-0 en 9-0) en Ahmed Ndayisaba tekende voor de 9-0.
FC Emmen A1: Schrik; Berens (53. Graver), Komduur, Albertus, Bangura (60. Grevink), Nijkamp, Smidt, Padding (46. Ndayisaba), Mulder, Hensens, Reinders.

In de 26e minuut haalt Derian Reinders (rechts) uit voor de 1-0.

Derian Reinders ziet dat het goed is: de honderdste zit er in.

Dave Padding in actie.

Matthijs Hensens (links) nam drie treffers voor zijn rekening (Foto’s: Roel Bos).

Waterwijk B1-FC Emmen B1 3-4
FC Emmen B1 begon goed en creëerde een aantal mogelijkheden en kansen. Maar het vergat vooral de trekker over te halen. In de tiende minuut gebeurde dat wel toen Jan Scholten scoorde na aangeven van Kjelt Engbers. Hierna bleef FC Emmen goed spelen, het leek een gemakkelijke middag te worden, zeker toen Jan Scholten en Kjelt Engbers na een half uur spelen de rollen omdraaien bij het tweede doelpunt voor de Emmenaren. Een gemakkelijke zege lag in het verschiet. Maar FC Emmen B1 dacht er wat te gemakkelijk over en werd daarvoor bestraft met de 1-2, een minuut voor rust. Na de rust een Waterwijk dat bloed rook en FC Emmen B1 pijn wilde doen. In de 65e minuut gebeurde dat ook toen de thuisclub op gelijke hoogte kwam. Zes minuten later werd het zelfs 3-2 via een goed geplaatste kopbal. Met een aanvallende wissel zette trainer Rick Slor de wedstrijd echter op zijn kop. Na een aantal corners die over de achterlijn gingen was het linkspoot Mark van de Berg, die een hoekschop wel voor het doel kreeg en Levon van Dijk kopte binnen: 3-3. Er waren nog twee minuten te gaan en daarin trokken de Emmenaren toch aan het langste eind. Matchwinner werd Mark van den Berg die in de extra tijd de 3-4 maakte.
FC Emmen B1 : Kjell Scherpen, Merik Sliedrecht, Frank Fokke (72. Joey Klaver), Twan Berends, Levon van Dijk, Remco Bos (60. Rogier Luiken), Emil Bijlsma, Raphael Ngendakumana, Kjelt Engbers, Jan Scholten (60. Mark van den Berg)

FC Emmen C1-Schalkhaar C1 5-0
Net als de uitwedstrijd in de eerste helft van de competitie was deze wedstrijd ook weer een zes-punten wedstrijd om de derde plaats. Vanaf het begin maakte C1 duidelijk dat de punten in Emmen zouden blijven. FC Emmen C1 speelde in een hoog tempo en hield de tegenstander constant onder druk. In de 8e minuut opende Thijs Dallinga op Thijs Oosting die beheerst afrondde. In de 18e minuut scoorde Thijs Dallinga vervolgens zelf de 2-0. De ruststand werd door Matthijs Verheul uit een prima lange pass van Aron Timmerman op 3-0 bepaald. Na rust ging FC Emmen C1 door op de ingeslagen weg en scoorde Thijs Dallinga uit een mooie eigen actie de 4-0. FC Emmen C1 bleef proberen goed te combineren en passen wat in de 48e minuut resulteerde in weer een mooi doelpunt. Vanuit een mooie opening over rechts van Aron Timmerman kon Thijs Oosting met een prima assist Thijs Dallinga zijn derde doelpunt laten scoren. Hiermee was de eindstand bepaald op 5-0.

FC Emmen D1-Hoogezand D1 0-0

FC Emmen D2-Drachtster Boys D1 3-1
Fc Emmen speelde de eerste helft tegen de wind in en dit was te merken, het spel was rommelig en vooral slordig. Na slecht wegwerken door de achterhoede scoorde Drachtster Boys bovendien de 0-1. Een verdiende tussenstand gezien het slordige spel van Emmen hoewel Drachtster Boys verder ook geen noemenswaardige kansen kansen creëerde. In de rust werd er vier keer gewisseld en die pakten goed uit. FC Emmen toonde zich vele malen gretiger. Na twintig seconden lag de 1-1  al tegen de touwen, een vrije trap van Boy Nijgh werd dusdanig verlengd dat de bal de goal in vloog. Twee minuten later viel een vrije trap van  Damian de Vries voor de voeten van Joey Nijgh die bekwaam afrondde: 2-1. Even later had de stand gelijk getrokken kunnen worden, maar het schot van de rechtsbuiten van Drachtster Boys belandde op de lat. Aan de andere kant was het even later wel raak, een vrije bal van Boy Nijgh werd door Sem Janssen met binnenkant voet ineens uit de lucht genomen en zijn schot vloog fraai de kruising in. Hierna kon FC Emmen D2 gemakkelijk de 3-1 voorsprong verdedigen.
FC Emmen D2: Pomper; Jakobs, Sieljes (Fransen), Bulder (Dani Jansen), Mulder (de Roo), Hulshof, De Jonge (De Vries), Roufs, Nijgh, Meijles (Sem Janssen),  Dries (IJpelaar).

Olde Veste ’54 E1-Emmen E1/FC Emmen E1 1-9
De E’tjes hebben de competitie hervat met een daverende 9-1 overwinning in Steenwijk op Olde Veste ’54. De heenwedstrijd in Emmen was nog in een gelijkspel geëindigd. Vanaf de aftrap was FC Emmen E1 de beter voetballende ploeg en combineerde naar hartenlust. Ook de tegenstander kreeg wel kansen, maar keeper Wouter Sibon van FC Emmen E1 keepte een formidabele wedstrijd. De Emmer doelpunten werden gescoord door: Kas Lamberink 2, Florian Zegiri 2, Jeremiah Ridderbusch 2, Jort Jalving 1, Damien Zwikker 1 en Lars Meijer 1.