Terug naar overzicht Terug

Dennis Telgenkamp voor twee seizoenen Emmenaar


FC Emmen is weer een stap verder met het complementeren van de eerste selectie voor het komende seizoen. Doelman Dennis Telgenkamp die bij Heracles Almelo over een doorlopende verbintenis beschikte, komt transfervrij over naar Emmen. De 28 jarige goalie, geboren en getogen in Wierden, tekent een overeenkomst van twee seizoenen.


Algemeen directeur Wim Beekman: “Dit seizoen wilden we twee gelijkwaardige keepers bij onze eerste selectie hebben. Een goede onderlinge competitie tussen keepers zorgt in de meeste gevallen voor een hoger niveau bij beide keepers. Dennis Telgenkamp kreeg bij onze collega club in Almelo bij aanvang van de voorbereiding te horen dat de kans op speelminuten het komende seizoen niet erg groot zou zijn. Daarom wilde hij om zich heen gaan kijken. Onze technische mensen kregen hier lucht van, en wij denken dat Dennis qua cultuur hier prima past, en bovendien gewoon steengoed kan keepen. De gesprekken hebben dan ook niet lang geduurd voordat er overeenstemming was. Dennis Telgenkamp en Marko Meerits gaan de komende periode onderling uitmaken wie de eerste keeper gaat worden. Wij denken in ieder geval dat met het aantrekken van Dennis de kwaliteit van het keepen omhoog zal gaan.”

Dennis Telgenkamp: “FC Emmen is een club die in het verleden altijd nacompetitie speelde. Na een aantal seizoenen sportieve malaise hebben ze de weg naar boven weer gevonden. Daarom zie ik een overgang naar Emmen heel erg zitten. Ik denk dat de club prima bij me past, en ga m’n best doen om speelminuten te maken. De club heeft me verzekerd dat ik een eerlijke kans krijg om eerste keeper te worden. Die kans wil ik pakken.”