Dennis Telgenkamp maakt rentree bij Jong FC Emmen

Dennis Telgenkamp heeft na een afwezigheid van een maand zijn rentree gemaakt in het oefenduel tussen Jong FC Emmen en Harkemase Boys. Hij liet zich niet passeren, wat ook voor de doelman van de gasten gold waardoor het duel in 0-0 eindigde.

Telgenkamp raakte op 9 september in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport geblesseerd en de wedstrijd van Jong FC Emmen was een test om te zien of hij ook in de hoofdmacht zijn plek weer kan innemen. Afgaande op de wedstrijd tegen de derde divisie laagvlieger Harkemase Boys lijkt dat geen probleem. Hij kwam niet echt onder druk te staan maar moest twee minuten voor het einde toch nog vol aan de bak en behoedde Jong FC Emmen met een prima redding voor een negatief resultaat.
De eerste helft liet overigens weinig doelrijpe mogelijkheden zien. Na de rust kreeg FC Emmen in de 54e minuut de kans om de leiding te nemen. Er aan vooraf ging een keiharde botsing tussen Junior Albertus en de Friese doelman  Arjen Tolman waarbij laatstgenoemde een strafschop veroorzaakte maar bovendien zwaar geblesseerd raakte en moest worden vervangen. De strafschop werd echter door Pascal Huser op de lat gekegeld. Omdat ruim een kwartier voor het einde Harkemase Boys via Jorco van Hezel aan de andere kant eveneens de lat raakte, bleef de stand wat dat betreft ook in evenwicht. De Emmenaren zetten in het tweede bedrijf wel meer druk maar er werden te weinig kansen gecreëerd.
Bij Harkemase Boys stonden drie spelers in de beginopstelling met een FC Emmen verleden: Bart de Groot, Jens Streutker en Johnny de Vries. Laatstgenoemde kreeg in de slotfase een gedwongen wissel wegens commentaar op de leiding.
Jong FC Emmen – Harkemase Boys 0-0.
Jong FC Emmen: Telgenkamp; Baric, Bakker (63. Bijlsma), Wielink, Aslan, Turk, Dos Santos (46. Albertus), Loen, Mulder, Huser, Reinders (80. Scheper).