Terug naar overzicht Terug

Definitief: drie weken voetballen zonder publiek


Waar we bang voor waren is werkelijkheid geworden, we moeten de komende wedstrijden zonder steun van onze supporters de wedstrijden spelen. Als club balen wij enorm van dit besluit. We hebben keer op keer bewezen dat we onze supporters en sponsoren op een verantwoorde manier toegang kunnen verlenen tot ons stadion.

Het debat in de Tweede Kamer heeft geen verandering gebracht in het besluit dat er de komende drie weken geen publiek is toegestaan bij wedstrijden en trainingen in het betaalde voetbal.

Wedstrijden zonder publiek
De thuiswedstijden tegen Jong PSV en Almere City, die gepland staan voor vrijdag 19 november en maandag 29 november, gaan dus door en zullen gespeeld worden zonder publiek. Ook de uitwedstrijd tegen Jong AZ op maandag 22 november gaat door zonder publiek.

De mogelijkheden om duels op te schuiven blijken beperkt en risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus ook onzeker is. De KNVB gaat er de komende weken alles aan doen om het kabinet ervan te overtuigen om de stadions zo snel mogelijk weer te openen. Na drie weken zullen de maatregelen geëvalueerd worden, dan weten wij en jullie allemaal hopelijk meer. Hopelijk keren we zo snel mogelijk weer #SamenTerug naar De Oude Meerdijk.