Terug naar overzicht Terug

Defensieve blunders nekken FC Emmen tegen HHC


FC Emmen heeft in het oefenduel tegen HHC Hardenberg geen indruk kunnen maken. De topklasser uit Hardenberg ging met een 2-0 overwinning naar huis waarbij het profiteerde van flaters in de Emmer verdediging. Aanvallend was er bij de nummer vijf uit de Jupiler League ook weinig positiefs te melden waaraan het ontbreken van smaakmakers Boy Deul en Cas Peters ook zeker debet aan was.


Zou het in de bedoeling hebben gelegen om de in Emmen aanwezige De Graafschap trainer Jan Vreman zand in de ogen te strooien met het oog op de wedstrijd tegen FC Emmen van komende zaterdag, kon van een geslaagde middag worden gesproken. Bij FC Emmen leek niet te ambitie aanwezig om er iets moois van te maken. De meeste spelers bleven ver onder het haalbare niveau en tot overmaat van ramp werd HHC ook nog aan de doelpunten geholpen. De 0-1 was het gevolg van een fout van Tim Siekman waarvan Hielke Penterman kon profiteren. Marko Meerits stopte de eerste inzet nog maar was op de rebound kansloos: 0-2. Acht minuten later blunderde de Estlandse goalie door de bal tegen Gersom Klok op te trappen die weinig anders kon doen dan te scoren: 0-2. FC Emmen kreeg in de eerste helft na een kwartier de beste kans toen Roland Bergkamp net over kopte uit een voorzet van Leandro Resida. Verder was Soufiane Laghmouchi een paar keer actief maar had geen geluk met zijn schoten. In de tweede helft was er behalve talloze wissels nauwelijks nog iets te beleven. 

Leandro Resida in duel met Ashwin Manuhuto (links).

Alexander Bannink aan de bal.

Niek Vossebelt probeert Stijn Pol (20) uit te spelen (Foto’s: Boudewijn Benting).

Coach Joop Gall is wel optimistisch over de inzetbaarheid van de ontbrekende spelers komende zaterdag tegen De Graafschap. ,,Boy Deul heeft last van een knie en had eigenlijk tegen Feyenoord beter niet kunnen spelen. Uit voorzorg bleef hij vanmiddag aan de kant maar ik ga er vanuit dat hij zaterdag kan spelen. Dat gaat ook op voor Cas Peters die wat last van zijn hamstrings heeft. Verder was Roland Bergkamp met een pijnlijke rug ook niet honderd procent fit maar wilde wel spelen. Hij kreeg echter de opdracht om het kalm aan te doen.”  

FC Emmen-HHC Hardenberg 0-2. 25. Penterman 0-1, 33. Klok 0-2. Scheidsrechter: Gils. Toeschouwers: 400.
FC Emmen: Meerits; Bakkati (59. Almeida), Luis Pedro (46. Seip), Siekman (83. Boekholt), Jallo (59. Kovak), Rozema (74. Gall), Vossebelt (46. Mannes), Bannink (46. Olijve), Resida, Bergkamp, Laghmouchi.