Terug naar overzicht Terug

De Fc Emmen nieuwsbrief


FC Emmen
De Fc Emmen nieuwsbrief                                                                                                                   7 april

Voorbeschouwing Fc Emmen – Fc Eindhoven


Het lange, maar door het naderende WK snel doorgejaste seizoen in de eerste divisie nadert het einde. Voor FC Emmen kan het de laatste wedstrijd van het seizoen zijn, voor de Eindhovenaren is het de laatste wedstrijd.

 

Na de nederlaag tegen BV Veendam zijn de vooruitzichten van FC Emmen op het halen van de play offs er niet florissanter op geworden, maar volstrekt kansloos is het zeker niet. Er is nog één plaats te verdienen met drie kandidaten: naast FC Emmen zijn dat FC Den Bosch en De Graafschap. Absolute voorwaarde is dat FC Emmen vrijdagavond thuis van FC Eindhoven wint. Is dat het geval en FC Den Bosch en De Graafschap verliezen hun uitwedstrijden tegen respectievelijk Cambuur en FC Zwolle haalt FC Emmen de play offs.

Spelen de concurrenten gelijk ontstaat een andere situatie want FC Den Bosch en De Graafschap hebben een iets beter doelsaldo met plus 12 en plus 11 tegenover FC Emmen plus 10. FC Emmen zal dan met drie goals verschil van FC Eindhoven moeten winnen om absolute zekerheid te krijgen. Zou het met twee goals verschil winnen komt het gelijk met FC Den Bosch te staan en is dan het doelsaldo precies gelijk (plus 12). In dit geval zou een winst van 2-0 van FC Emmen volstaan omdat bij een gelijk doelsaldo het aantal gescoorde doelpunten de doorslag geeft. Alleen indien FC Den Bosch met 6-6 of hoger gelijk zou eindigen zou het dan boven Emmen eindigen. Voor de theoretici: zou FC Den Bosch met 5-5 gelijk spelen volgt een beslissingswedstrijd tegen FC Emmen indien de Drentse formatie met 2-0 zegeviert.

Duidelijk is wel dat FC Den Bosch en De Graafschap bij winst onderling uitmaken wie de play offs haalt. Maar beide ploegen hebben uitwedstrijden op het programma staan en er is geen reden te bedenken waarom Cambuur en FC Zwolle de punten cadeau zouden geven.

 

De wedstrijd staat ook in het teken van afscheid van spelers. Van de 14 spelers van FC Eindoven die de afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Cambuur van de partij waren, keren zeven het komende seizoen niet terug. Bij FC Emmen hebben Jannes Wolters en Lesmond Prinsen hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen inmiddels gespeeld want beiden zijn geschorst. Mocht de uitslag van het duel zodanig zijn dat FC Emmen de play offs niet haalt, zal het de laatste keer zijn dat spelers als Joseph Oosting, Rusland Valeev, Gerben Tieltjes, René Wessels, Johan Wigger en Wouter van den Herik in het shirt van FC Emmen te zien zullen zijn

 

Jong Fc Emmen onderuit tegen Jong Fc Cambuur

 

Jong FC Emmen heeft een minimale 0-1 nederlaag tegen Jong FC Cambuur geleden. De ’thuiswedstrijd’ werd in Coevorden gespeeld.  meer >>

 

 

Fc Emmen D1 uit naar koploper Fc Groningen D1

 

Van de jeugdteams komen alleen A1 en D1 zaterdag in de wei. De A-jeugd speelt uit tegen Stormvogels Telstar (14.30) en FC Emmen D1 speelt de topper tegen FC Groningen D1: aanvang 10.30 op sportpark Corpus den Hoorn.

 

 

Emmen valt buiten de boot voor EK onder 21 jaar

 

KNVB-voorzitter Jeu Sprengers heeft bekend gemaakt dat de finale om het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar 2007 wordt gespeeld in het stadion van FC Groningen, Euroborg. Emmen is niet aangewezen als speelstad.   meer >>

 

 

Fc Emmen Journaal in PDF formaat op te halen

 

De wekelijkse FC Emmen-pagina in de Zuidenvelder, met onder andere een column van Jan van Dijk, is nu ook via de website van FC Emmen te bekijken. Klik hier voor de editie van 4 april 2006 (PDF).

 

 

Wie komt, wie gaat in de eerste divisie

 

De clubs zijn druk bezig om de selecties voor het seizoen 2006/07 samen te stellen. We proberen u op de hoogte te houden van de mutaties bij de clubs in de eerste divisie.   meer >>

 

Spetterende actie C1000 en Fc Emmen

 

De acht C1000 winkels in de Zuidoosthoek van Drenthe (Emmen-Angelso, Emmen-Emmerhout, Klazienaveen, Emmercompascuum, Schoonebeek, Schoonoord, Zwartemeer en Nieuw Weerdinge) hebben samen met FC Emmen de handen ineengeslagen om weer een spectaculaire actie voor hun klanten te verzinnen. De actie loopt tot en met vrijdag 7 april en werkt als volgt: In een extra advertentie in De Zuidenvelder staan 4 actieartikelen vermeld. Bij aanschaf van 1 actieartikel kan 1 toegangskaartje voor de voetbalwedstrijd tussen FC Emmen tegen FC Eindhoven worden aangeschaft voor de bodemprijs van slechts 2,50. De kaartjes zijn in winkel aanwezig en kunnen dus meteen worden meegenomen naar huis, maar. op = op. Gezien het spannende verloop van het einde van de voetbalcompetitie voor FC Emmen en de mogelijkheid om de play-offs te halen, belooft deze afsluitende wedstrijd een spektakelstuk te worden. En met deze actie van C1000 en FC Emmen hoeft u niets te missen.

 

 

Roy Stroeve terug op het oude nest

 

Roy Stroeve heeft een vierjarig contract getekend. De nu nog in dienst van ADO Den Haag spelende aanvaller is aan zijn vierde seizoen bij de Hagenaars bezig, daarvoor speelde hij één seizoen voor Heracles Almelo en  twee seizoenen bij Sparta. Vanaf het seizoen 1994/1995 speelde hij vijf seizoenen voor Emmen.

 

 

Roy Stroeve (rechts) in gezelschap van Mark Bevaart (links) en Geoffrey Verweij (midden) (Foto Bennie Wolbers)