De FC Emmen jeugd op zaterdag

Viboa A1-FC Emmen A1 0-7
0-1 Yuksel, 0-2 Padding, 0-3 Yuksel, 0-4 Padding, 0-5 Padding, 0-6 Kikkert, 0-7 Wolters.

Flevo Boys B1-FC Emmen B1 1-4
Een goede start voor de Emmenaren in Emmeloord. Niels Grevink nam twee treffers voor zijn rekening terwijl Matthijs Hensens en Joey Klaver elk een maal succesvol waren.

ADO Den Haag C1-FC Emmen C1 3-0
Ondanks het verlies was coach Rick Slor zeker niet ontevreden. ,,De onderlinge krachtsverhoudingen zijn nog moeilijk in te schatten maar als ADO een gemiddelde tegenstander is, hebben we het niet slecht gedaan. Jammer dat we de goals te gemakkelijk weggaven.” In de eerste helft was FC Emmen niet alert genoeg bij een vrije trap en de 2-0 ontstond uit een strafschop die nogal gemakkelijk werd gegeven. FC Emmen, dat ’s morgens om 06.15 uur moest vertrekken,  dwong zelf in de eerste helft niet veel af. In de tweede helft maakte FC Emmen een betere indruk, creëerde ook kansjes zonder echter tot scoren te komen. De 3-0 werd uiteindelijk ingeschoten in tweede instantie uit een hoekschop.
FC Emmen C1: Jalving; Hoogeveen (36. Seubers), Timmerman, Hemme (60. Zwaagstra), Bos, Berends, Hindriks (50. Kallenkoot), Dallinga (36. Oosting), Van der Heide, Engbers, Roosken (50. Gerdes).

Een beeld uit ADO Den Haag C1-FC Emmen C1: Kjelt Engbers haalt uit.

Lorenzo Hindriks (rechts) in de achtervolging.

Remco Bos veroorzaakt hier een strafschop.

SC Genemuiden D1-FC Emmen D1 1-0
De eerste competitiewedstrijd voor de mannen van Paul Kamphuis tegen SC Genemuiden D1, één van de drie amateur clubs in de 1e divisie C, is op een nederlaag uitgelopen. Op het mooie hoofdveld met een keihard opgepompte seniorenbal had FC Emmen D1 een overwicht zonder daarbij echt tot goed voetbal te komen. Wel waren er twee kansen voor Jordy Luchies en Emiel de Vries maar leidden niet tot een doelpunt. Eveneens werd Pepijn Knol doorgebroken neergehaald wat slechts een vrije trap als gevolg had. Daar stond een vrije trap van SC Genemuiden op de lat tegenover. Kort in de tweede helft volgde er een overtreding op onze verdediger Emiel de Vries in de zestienmeter, maar de dubieus fluitende scheidsrechter gaf een penalty. Dit was een koud kunstje voor de spits van SC Genemuiden, 1-0. Na deze penalty stroopte Genemuiden de mouwen nog meer op en trok de overwinning over de streep. FC Emmen D1 kon ondanks een aantal mogelijkheden hier geen verandering meer in brengen. Deze nederlaag heeft het volledig aan zichzelf te danken en geeft aan dat er nog een hoop dient te gebeuren.

Drenthina D2-FC Emmen D2 0-9 (beker)
De laatste wedstrijd in de bekerpoule tegen Drenthina D2 werd ruim gewonnen: 0-9. Een wedstrijd waarbij nagenoeg alle doelpunten werden gemaakt met afstandsschoten. Op zich niets mis mee maar aanvallend gezien hadden de Meerdijkbewoners beter de ruimtes moeten benutten via de zijkanten. Ook was het niet nauwkeurig genoeg in de passing waardoor het soms wat rommelig werd. Na de goede wedstrijd tegen SVBO D1 (3-1 winst) kon D2 dat niveau tegen Drenthina nu niet brengen. Woensdag speelt D2 tegen hoofdklasser Alcides uit Meppel, aanvang 18.45 uur bij v.v. Emmen.

Sleen E1-Emmen E1 2-13 (beker)
Emmen E1 heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Het won ook de derde poulewedstrijd en wel uit met 13-2 van Sleen E1. Vanaf de start kon Emmen E1 naar hartenlust aanvallen en dat leidde na mooie combinaties tot drie doelpunten van Florian Zegeri: 0-3. Sleen E1 kon wat terug doen en verkortte tot 1-3. Hierna haalden Piet Teuben en twee keer Frank Wiegers de trekker over en liep Emmen E1 uit naar 1-6. Sleen bracht de stand vlak voor rust terug tot 2-6 maar mocht blij zijn dat Emmen slechts zes keer scoorde. Na de rust ging Emmen E1 gewoon door met gas geven en scoorde Jort Jalving de 2-7 en 2-8. In de 28ste minuut maakte Florian Zegeri er 2-9 van waarna Jeremiah Ridderbusch de 2-10 binnenschoot. Het laatste woord had Lars Meijer die met een hattrick de eindstand op 2-13 bepaalde.
Maandag oefent FC Emmen E1 om 18.30 tegen Bargeres E1.