Terug naar overzicht Terug

De Derde Helft succesvol van start bij FC Emmen!


Ruim zestig ouderen wisten op donderdagmiddag 12 december de weg naar het supportershome in stadion De Oude Meerdijk te vinden. En niet voor zomaar iets.


Nee, voor de aftrap van De Derde Helft, een nieuw, maatschappelijk project voor 55-plussers. Een uniek moment, want FC Emmen is daarmee de eerste betaald voetbalorganisatie in Nederland die dit project omarmd.

In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, Huize Odoorn en Supportersvereniging Rood-Wit, hebben FC Emmen en Stichting Naoberschap United er in de afgelopen periode alles aan gedaan om van de aftrap van De Derde Helft een groot succes te maken. 55-plussers werden met gerichte acties gevonden en uitgenodigd.

Na de opening van vice-voorzitter Henk Eising van Stichting Naoberschap United, nam Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, het woord om meer te vertellen over het project De Derde Helft. Tot slot nam ook Jo Wubbels, voorzitter van Supportersvereniging Rood-Wit, het woord om mensen nogmaals te vertellen dat iedereen welkom is in het supportershome.

Vervolgens was het de tijd om gezellige, leuke activiteiten met elkaar te ondernemen. Van Walking Football tot jeu de boules en van sjoelen tot een potje Rummikub. Maar ook het doornemen van krantenartikelen uit het verleden tijdens voetbalpraat over FC Emmen mocht niet ontbreken. Alle deelnemers vermaakte zich kostelijk en na afloop werd dan ook al uitgekeken naar volgende week. Immers wordt De Derde Helft een wekelijks terugkerende activiteit in het supportershome.

55-plussers die niet aanwezig waren bij de aftrap, maar wel graag eens sfeer willen proeven van de activiteiten tijdens De Derde Helft, zijn van harte welkom op donderdagmiddag 19 december in het supportershome. Het supportershome is geopend vanaf 13.30 uur, er wordt om 14.00 uur gestart met activiteiten. Wilt u meer weten over De Derde Helft of wilt u zich aanmelden? Neem dan gerust contact met FC Emmen ([email protected] / 0591-670670).

IMG_8235

IMG_8263

IMG_8228 IMG_8229

IMG_8223