D-pupillen moeiteloos langs Gron/Cambuur D2

Heerenveen/Emmen D2-Groningen/Cambuur D2 5-0
De jeugdige Emmenaren hadden ruim een kwartier nodig om los te komen van de Gronings/Friese combinatie. Twan Berends had in de tiende minuut een mooie kans maar zag zijn schot tot hoekschop omgebogen. Even later raakte Dami Gerding de staander. In de negentiende minuut was het wel raak toen rechterspits Dami Gerding met een diagonaal schot de score opende. Amper twee minuten later verhoogde Jordy Gierveld, de tegenhanger van Gerding op de linkervleugel, op vrijwel identieke wijze tot 2-0. Met die stand brak ook de rust aan. De nog puntloze gasten uit Leeuwarden konden zich wat veldspel betreft redelijk met de Emmenaren meten, maar kansen creëren konden ze amper. De Emmer doelman Roy Schepers kreeg op slag van rust een vrije trap te verwerken maar dat was het ook zo ongeveer wat de gasten hadden te bieden. Na de thee liep de ploeg van trainer Robert Bos snel door naar 5-0. Thom Scheper nam de 3-0 voor zijn rekening en vier minuten later, in de 38e minuut, schoot Twan Berends raak voor de 4-0 en Dami Gerding maakte er in de 42e minuut op aangeven van Thom Scheper 5-0 van. In het laatste kwartier bleef FC Emmen dominant maar de scherpte was er een beetje uit zodat de 5-0 stand tot het laatste fluitsignaal bleef staan.
Heerenveen/Emmen D2; Roy Schepers; Kain Hoogeveen, Remco Bos, Maxim Muusse, Bonne Timmer, Lorenzo Hindriks, Dami Gerding, Thijs Oosting, Thom Scheper, Twan Berends, Jordy Gierveld. Wissels: Ronald Gerdes, Jaell van der Meulen, Ruben Roosken, Tom Seubers, Aron Timmerman, Ronan Zwaagstra.

Jordy Gierveld hier op weg naar de 2-0.

Dami Gerding heeft de bal voor het inleggen.

Thijs Oosting geconcentreerd aan de bal.

Thom Scheper gaat een voorzet geven.

Feyenoord/Excelsior C1-Heerenveen/Emmen C2 10-0
Mohammed El Hankouri gaf na zeven minuten het startsein voor de doelpuntrijke middag. De aanvaller zette goed druk op de defensie van Heerenveen/Emmen en opende de score. Danny van Haaren was daarna twee keer dicht bij een verdubbeling van de score, maar de middenvelder trof beide keren de lat. Vijf minuten na de openingstreffer was Ryan Korporaal met een schot van buiten het strafschopgebied wel trefzeker: 2-0. Feyenoord/Excelsior had niets te duchten van Heerenveen/Emmen en kon de score rustig uitbouwen. Marlon Slabbekoorn tekende na twintig minuten voor de 3-0, vijf minuten later zorgde Jordy den Hoedt voor 4-0 en binnen het halfuur was het opnieuw Slabbekoorn die na een individuele actie raak schoot: 5-0. In de eerste helft tilden Clavin Verdonk en El Hankouri de score vervolgens naar 7-0. Binnen vijf minuten in de tweede helft kon O/15 alweer twee keer juichen. Eerst was Jari Schuurman trefzeker met een volley, daarna schoot Gustavo Hamer van afstand raak: 9-0. De bezoekers concentreerden zich met man en macht op het voorkomen van een grotere afstraffing en trokken zich massaal terug in het eigen strafschopgebied. Dat maakte het voor O/15 moeilijk om de score nog verder uit te breiden. Toch slaagden de Rotterdammers erin de dubbele cijfers te halen, toen Faris Hammouti uit een voorzet van Jordy den Hoedt trefzeker was.

vv Emmen B1-Almere City FC B1 6-3
Emmen B1 en Almere City FC B1 hebben er een geweldig spektakel van gemaakt gezien het scoreverloop van 3-0, 3-3 en uiteindelijk 6-3. Bovendien was er sprake van een wereldgoal van de voet van de Emmer verdediger Karel IJzerman die vanaf twintig meter op eigen helft de doelman van de gasten voor schut zette. De eerste helft was volledig voor de thuisploeg. Boruis Rasevic nam de eerste goal na twintig minuten spelen voor zijn rekening na een halve misser van Janiek Arends. Patrick Eberhard kreeg de bal op een presenteerblaadje van de doelman van de gasten die een hoge bal losliet en scoorde 2-0. Uit een voorzet van Boris Rasevic zorgde Sadik Spijodic voor de 3-0 ruststand. Bijna was het zelfs nog 4-0 geworden toen Karel IJzerman vanaf de middellijn een doelpoging waagde maar de doelman was attent. In de eerste minuut na de thee verkleinde Almere City tot 3-1 en dat zorgde voor lichte paniek bij de thuisclub. Dat werd een echte paniek toen het binnen een kwartier ook nog 3-3 werd. Coach Björn Zwikker besloot vervolgens Stefan Kikkert in te brengen terwijl achterin Paul Bangura in de plaats kwam van Rik Graver. De omzettingen hadden een positieve uitwerking hoewel Almere City druk bleef uitoefenen. De gasten gingen echter in de slotfase door de knieën. eerst scoorde Patrick Eberhard 4-3 waarna Karel IJzerman met zijn wereldgoal vanaf de eigen helft de stand naar 5-3 tilde. Almere City was bedwongen en moest in de laatste minuut nog een strafschop toestaan nadat Janiek Arends was gevloerd. Karel IJzerman bepaalde daaruit de eindstand op 6-3.
Emmen B1: Richard Eberhard; Graver (Bangura), Fokke, IJzerman, Staal, Nijkamp, Boekholt, Rasevic, Spijodic (Kikkert), Patrick Eberhard, Arends.

Feyenoord/Excelsior A1-Heerenveen/Emmen A1 2-1
Heerenveen/Emmen B1-Feyenoord/Excelsior B1 1-0 Pascal Huser