Terug naar overzicht Terug

Competitieprogramma nu officieel


In het officiële competitieprogramma zijn wat FC Emmen betreft geen wijzigingen ten opzichte van het eerder gepubliceerde concept programma aangebracht. FC Emmen start de competitie 2015/16 met een uitwedstrijd tegen FC Oss. De wedstrijd staat voor vrijdag 7 augustus gepland. De eerste thuiswedstrijd volgt een week later, dan komt degradant FC Dordrecht op bezoek. In de eerste helft van het seizoen speelt FC Emmen twee maal op maandag, de overige duels staan allemaal op de vrijdag gepland. In de maand november heeft FC Emmen maar liefst drie weken vrij. Na de wedstrijd op 6 november tegen Achilles ’29 volgt een vrij weekeinde in verband met een interland programma. De week daarna heeft FC Emmen vrij als gevolg van het oneven aantal ploegen. Pas op 27 november speelt FC Emmen weer competitie en wel thuis tegen Jong Ajax.


In de tweede competitiehelft staan er voor FC Emmen vier wedstrijden op maandag gepland waarvan drie thuis. De overige wedstrijden worden op de vrijdagen afgewerkt. Op de zaterdagen staan geen wedstrijden op het programma. Alle wedstrijden waarbij FC Emmen is betrokken beginnen om 20.00 uur. Voor alle wedstrijden van FC Emmen op rij, zie deze website en dan klik naar Nieuws/Programma-statistieken.

De periodekampioenschappen gaan over negen speeldagen. De eerste acht wedstrijden van een club in een periode tellen mee voor het periodekampioenschap. E.e.a is het gevolg van het oneven aantal clubs. Voor FC Emmen betekent dit concreet dat Almere City-FC Emmen de negende wedstrijd in de eerste periode is en dus niet meetelt. Het zelfde gebeurde nog eens in de derde periode waar het duel Jong PSV-FC Emmen een loze wedstrijd is. Dat laatste geldft ook voor de laatste twee wedstrijden op de 37e en 38e speeldag.

Zie hier het volledige programma: Officieel_Speelschema_Ere__en_Eerste_Divisie_2015_2016_10067.pdf