Combiteam FC Emmen verliest van Be Quick 1887

Het combinatieteam van FC Emmen heeft de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 met 2-1 verloren. Op zich was een dergelijk resultaat nog wel te verteren geweest indien de Groningers met het eerste elftal, dat in de hoofdklasse speelt, naar Emmen waren afgereisd maar dat was niet het geval. Met verdediger Frank Langendijk stond er slechts een basisspeler van afgelopen zondag in de opstelling van Be Quick plus de drie invallers in de uitwedstrijd tegen RKHVV.

Sem Nijkamp (rechts vooraan) lijkt te laat te komen.

Paul Bangura (links) probeert een aanval te onderbreken. Rechts kijkt Jos Smidt toe.

De bal ligt tussen Jeremy Gall en Niklas Tarvajärvi (9). Links Be Quicker Chris Tiesingh (Foto’s: Roel Bos).

In de eerste helft domineerde FC Emmen maar het aantal reële scoringskansen was aan de geringe kant. Niklas Tarvajärvi was in de 10e en 29e minuut dichtbij een treffer maar kreeg de bal toch niet tussen de palen. Op slag van rust kroop Be Quick voor het eerst uit de verdediging en kreeg een goede mogelijkheid via Thomas van Marle maar doelman Stefan van der Lei reageerde prima.

Na de pauze was het spelbeeld anders hoewel FC Emmen de eerste kans kreeg in de 55e minuut via Soufiane Laghmouchi die de paal raakte. Twee minuten later viel de 0-1 aan de andere kant waarbij maker Thomas van Marle geluk had dat zijn schot van richting werd veranderd: 0-1. De gelijkmaker viel vier minuten later en was van prima gehalte. Aladji Barrie brak op rechts door, legde terug op Laghmouchi die raak schoot: 1-1. FC Emmen kon vervolgens niet door drukken omdat het steeds slordiger ging spelen. Onnodig balverlies van Barrie leidde in de 70e minuut tot 1-2 via Gino Fokkens die enkele minuten later nog een kans op 1-3 liet liggen. FC Emmen kon geen vuist meer maken waardoor de winst verdiend naar de Stadjers ging.
FC Emmen: Van der Lei; Kavak, Boekholt, Nijkamp (83. Komduur), Bangura (78. Padding), Gall, Vossebelt (63. Smidt), Mannes (63. Mulder), Laghmouchi, Tarvajärvi (46, Hensens), Barrie.