C-jeugd FC Emmen slaat aanval Quick '20 af

FC Emmen C blijft met Cambuur de dienst uitmaken in de tweede divisie D door de winst op Quick ’20. De 4-1 werd behaald in een bij vlagen te harde wedstrijd die aanvankelijk gelijk op ging. Veel mogelijkheden waren er niet in de eerste helft. Quick ’20 probeerde het met afstandschoten maar doelman Tom Heerkes hoefde maar een enkele keer serieus in actie te komen. De Emmenaren hadden in het begin moeite om tot een goed samenhangend geheel te komen maar na een klein half uur viel het kwartje. Na een vrije trap van Karel IJzerman kwam Niek Westebring in vrije positie en hij werkte de kans keurig af. Amper een minuut later kreeg Stefan Kikkert de bal in het strafschopgebied via een kluts voor de voeten en schoot de 2-0 binnen. Door veel onderbrekingen wegens lichte blessures werd het spelpeil er na de hervatting niet beter op, wel was duidelijk dat FC Emmen niet bereid was de voorsprong uit handen te geven. Na een kwartier verhoogde rechterspits Janiek Arends zelfs tot 3-0 en weer een kwartier later verlengde Stefan Kikkert een vrije trap van Pascal Huser tot de 4-0. Quick ’20 bracht het kort daarop nog tot de eretreffer maar meer zat er niet in voor de gasten.
FC Emmen C: Heerkes; Graver, Rijkens, Wessels, IJzerman, Westebring, Arends (65. Nijkamp), Rasevic (66. Baas), Kikkert, Huser, Spijodic (45. Berends).

Stefan Kikkert (links liggend) wil graag een strafschop maar zou zijn zin niet krijgen.

Niek Westebring (bij de linkerpaal) brengt FC Emmen op 1-0.

Deze tackle op Stefan Kikkert leverde een gele kaart op.

Karel IJzerman zet voor ondanks dat hij in de rug wordt gelopen.

SC Heerenveen/FC Emmen A1-FC Volendam A1 2-0
Excelsior B1-SC Heerenveen/FC Emmen B1 5-4