Terug naar overzicht Terug

C-jeugd doet slechte zaken met gelijkspel


FC Emmen C-SC Enschede C1 2-2
In de eerste helft was er nog niet veel te bespeuren dat op onnodig puntenverlies zou kunnen duiden. Hoewel SC Enschede aantoonde over een hechte ploeg te beschikken, hadden de Emmenaren toch het betere van het spel. Na een kwartier viel dan ook de openingsgoal door toedoen van verdediger Dylan Wessels die laag met het hoofd een hoekschop verzilverde: 1-0. Op slag van rust schoot Stefan Kikkert nog een keertje recht in de handen van de doelman en kort daarop kanjerde Boris Rasevic vanuit goede positie hoog over. Trainer Berry Zandink bracht direct na de hervatting met Leon Berens en Mark Meijer twee wissels aan maar FC Emmen slaagde er niet meer in het spelbeeld te bepalen. Na tien minuten moest het zelfs de gelijkmaker incasseren toen iedereen inclusief invaller doelman Tom Heerkes zich op een laag ingeschoten vrije trap verkeek. Weer tien minuten later leek het toch nog goed te komen met de Emmenaren toen Stefan Kikkert in het strafschopgebied werd onderuit gehaald. De terecht toegekende strafschop werd door Pascal Huser benut: 2-1. Maar een minuut of zeven voor het einde moest FC Emmen opnieuw de gelijkmaker incasseren toen Heerkes met een diagionaal schot werd geklopt: 2-2. De thuisploeg creëerde vervolgens wel een overwicht maar echte scoringskansen bleven achterwege waardoor de teleurstelling op het einde groot was. 
FC Emmen C: Heerkes: Graver, Rijkens, Wessels, IJzerman, Westebring (36. Leon Berens), Rasevic, Arends (55.Spijodic), Huser, Kikkert (65. Nijkamp), Bjorn Berends (36. Meijer).
 


Rik Graver zet voor.

 

Bjorn Berends wordt onderuit gelopen maar de scheids zag er geen overtreding in.

 

Dylan Wessels (liggend) kopt de 1-0 in.

 

Stefan Kikkert verdient hiermee een strafschop die door Pascal Huser werd benut. 


Twente/Heracles D1-FC Emmen D 8-1
De Emmenaren waren volstrekt kansloos tegen de sterke Twentse formatie. In de eerste helft werd de formatie van trainer Nico Haak helemaal overlopen en ging met een 6-0 achterstand de rust in. Een handicap bij de Emmenaren was het ontbreken van vaste doelman Vincent Beugelink plus de veldspelers Matthijs Hensens en Thijs Uineken. In de rust was er op gehamerd dichter op elkaar te spelen en meer vooruit verdedigen en dat ging een tijdje goed. Na goed doorzetten van Thyran Lambers scoorde Jan Scholten zelfs de 6-1. Na deze korte opleving liep de thuisclub uit naar de 8-1 eindstand.
FC Emmen D: Sinot: Jochem Scholten, Sanafikha, Komduur, Harms, Luiken, Levon van Dijk, Spang (31. Van der Weide), Fokke (31. Jan Scholten), Lambers, Roelof van Dijk.