Terug naar overzicht Terug

Bronzen stieren voor Promes en Güvenc


In Maastricht werd trainer René Trost totaal verrast toen hij na de wedstrijd de Bronzen Stier voor beste trainer uitgereikt kreeg.
Güvenç is dit seizoen sterker begonnen dan ooit. Met maar liefst twee hattricks in de eerste periode is Güvenc opgevallen bij zowel de spelers en trainers als de supporters van de Jupiler League. Door zijn uitstekende optreden in de eerste periode heeft hij vanavond maar liefst twee Bronzen Stieren in ontvangst mogen nemen. “Het geeft een goed gevoel dat je door de collega’s en supporters wordt verkozen tot beste speler in de eerste periode. Dit is voor mij een mooie herinnering en het staat goed op je CV” aldus Güvenç.

Promes, de 20 jarige huurling van FC Twente, heeft zich meteen bewezen in de Jupiler League en is daarmee terecht beloond met de Bronzen Stier voor beste talent. “Voor Quincy is dit een volgende stap in zijn voetbalcarrière. Hij kan zich bij Go Ahead Eagles op een goed niveau doorontwikkelen. De technische staf zal Quincy komend seizoen nauwlettend volgen en we hopen dat hij zijn ontwikkeling doorzet en dat FC Twente en Quincy in de toekomst nog veel plezier aan elkaar beleven” aldus technisch manager van FC Twente, Cees Lok. 

In Maastricht was het dubbel feest. In De Geusselt werd de kampioen van de eerste periode gehuldigd voor eigen publiek. Trainer René Trost had niet aan zien komen dat hij een persoonlijke prijs in ontvangst mocht nemen. In zijn spelerscarrière heeft René Trost maar liefst 15 seizoenen voor dezelfde club gespeeld (Roda JC Kerkrade) en is momenteel, 3e seizoen MVV Maastricht, de langstzittende trainer in de Jupiler League. Met alweer zijn tweede nominatie voor Beste Trainer van het seizoen is Trost hard op weg om de Alex Ferguson van de Jupiler League te worden.


Benieuwd wie dit jaar de Gouden Stieren in de wacht sleept Op maandag 6 mei 2013 staat de lustrumeditie van de Jupiler League Gouden Stier Uitreiking op de agenda.