Terug naar overzicht Terug

Bij De Graafschap valt doorgaans weinig te halen


Het veld in Doetinchem lijkt in goede conditie. Begin deze week werd er een tent op de mat geplaatst en daardoor is de grasmat zacht en egaal. ,,Het veld is voor 99% zacht, als er geen hele gekke dingen meer gebeuren wordt er 12 februari gespeeld tegen FC Emmen”, aldus algemeen manager Jos Geerken van De Graafschap..


FC Emmen heeft na het echec van afgelopen maandag, toen het met 3-1 bij FC Omniworld verloor, iets goed te maken. Maar De Graafschap lijkt daarvoor nou niet de juiste tegenstander. De Doetinchemmers hebben na een wat stroeve start resoluut de koppositie in de Jupiler League overgenomen en lijken niet van plan die weer af te staan. Thuis op de Vijverberg voor meestal een zo goed als volle bak is de formatie van trainer Darije Kalezic ook praktisch onverslaanbaar. Alleen FC Zwolle slaagde er in met drie punten de bus in te gaan en FC Den Bosch speelde gelijk: voor het overige waren er louter overwinningen voor De Graafschap.
De laatste keer dat FC Emmen in Doetinchem speelde was in het seizoen 2006/07. Op 30 maart 2007 kon De Graafswchap, met Jan de Jonge als trainer, kampioen worden mits het van FC Emmen won. FC Emmen speelde een prima wedstrijd maar verloor uiteindelijk met 2-1 vooral dankzij een royale bui van scheidsrechter Kuipers die in de slotfase de kant van de thuisploeg leek te kiezen. Eerst gaf hij een strafschop na een schwalbe van Jhon van Beukering en zag kort voor tijd een overtreding tegen Frank Karreman over het hoofd waarna De Graafschap de winnende treffer kon scoren. Opvallend in de historie tussen beide clubs is dat FC Emmen in het verleden op de Vijverberg tot betere prestaties is gekomen dan in eigen huis. In Doetinchem stonden de partijen 12 keer tegenover elkaar: zes keer won De Graafschap, FC Emmen drie maal en drie keer werd het een gelijkspel. In Emmen won FC Emmen van 13 duels er slechts eentje met verder zes gelijke spelen en zes overwinningen voor de Achterhoekers.
FC Emmen zit voor vrijdag met het probleem dat het Rahim Ouedraogo en Leonardo wegens de rode kaarten in Almere moet missen. De televisiebeelden maakten duidelijk dat de gepleegde overtredingen niet van het slimste soort waren. Sjors Paridaans is daar tegenover weer beschikbaar.
Scheidsrechter is Michel Winter die zijn zeventiende wedstrijd in de Jupiler Leaqgue van het seizoen gaat fluiten.