Terug naar overzicht Terug

Benefiet bij FC Emmen-Fortuna t.b.v. spierziekte ALS


Vrijdag 25 april 2014. FC Emmen – Fortuna Sittard. En wie op dit moment Fortuna Sittard zegt, zegt ook meteen Fernando Ricksen maar ook in één adem daarna de zenuw-/spierziekte ALS (voluit Amyotrofische Laterale Sclerose). Toen Martijn Doldersum, De Man van Staal, aanvoerder en rots in de branding van Topklasser WKE, in mei 2013 bekendmaakte aan ALS te lijden, stond voor velen de wereld even stil. En toen oud topvoetballer Fernando Ricksen op 30 oktober van datzelfde jaar op de landelijke televisie bij De Wereld Draait Door aangaf ook aan ALS te lijden, kon voorgoed niemand meer om deze verschrikkelijke neurologische ziekte heen. En vandaar dan ook dat FC Emmen een benefietbijeenkomst organiseert, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de Stichting ALS Nederland en Team Dollie 15.

In het programma is het ALS Sportcafé ingebouwd met Leo Oldenburger (SBS6 en Fox Sports) als presentator. Verder zitten aan tafel:
Fernando Ricksen brak door bij Fortuna Sittard en twaalfvoudig international.
Martijn Doldersum die op 30 mei a.s. samen met vriend en oud collega-voetballer Dennis Kruise op een tandem in het kader van Tour du ALS de 22 kilometer lange beklimming van de Mont Ventoux gaat bedwingen. Zie: http://deelnemers.tourduals.nl/team/7/deelnemers/
Ineke Zaal, PR & Events manager en Patiëntencontact Stichting ALS Nederland.
Joseph Oosting en Paul Weerman, voetbalmaten van Martijn Doldersum bij WKE, die samen met hem in 2009 Algeheel Landskampioen van Nederland werden.
En als voetbalvrienden van Fernando Ricksen schuiven Peter Hoekstra en Robert van der Weert aan tafel aan. Peter Hoekstra (1973, ACV, PSV, Ajax, FC Groningen en vijfvoudig international speelde met Fernando samen in Jong Oranje. Robert van der Weert (oud-speler van  FC Utrecht, Fortuna Sittard, AZ en MVV) speelde samen met Fernando bij Fortuna Sittard en is op dit moment assistent-trainer van Fortuna Sittard.
Van een aantal collega-clubs zijn al gesigneerde shirts ontvangen, welke tijdens de bijeenkomst worden geveild. O.a. een gesigneerd shirt van Ajax, AZ en ook van Fernando Ricksen. Leo Oldenburger zal als veilingmeester optreden en de opbrengst gaat eveneens naar Stichting ALS Nederland en Team Dollie 15.


Veiling éénmalige shirts
Maar dit is nog niet alles! Om de Stichting ALS Nederland nóg meer landelijke bekendheid te geven, wordt er speciaal voor deze gelegenheid gespeeld in éénmalige shirts, met op de voorkant naast de uiting van onze hoofdsponsor ook nog eens een groot het logo van ALS Nederland. Dit alles met dank aan onze Hoofdsponsor Sunoil Biodiesel die met deze mooie geste een fantastisch gebaar maakt. Het gaat na de wedstrijd op de tweede verdieping gebeuren in aanwezigheid van de spelers wiens shirts we veilen.  Ook de opbrengst van deze veiling gaat naar Stichting ALS Nederland en Team Dollie 15. Zie verder ook www.als.nl