B-jeugd laat punten liggen tegen Zeeburgia

FC Emmen B1 heeft het op verzoek van de gasten uit Amsterdam vooruit geschoven duel tegen Zeeburgia B1 met 2-1 verloren. Op sportpark Meerdijk was het een duel tussen twee gelijkwaardige ploegen waarin de Emmenaren na een klein half uur de leiding namen. Jochem Scholten schiep de nodige verwarring in het strafschopgebied van Zeeburgia en Joey Klaver was uiteindelijk de afmaker: 1-0. Het tempo lag hoog en dat was wellicht er de oorzaak van dat achterin bij de thuisclub foutjes werden gemaakt. Zo vier minuten voor het verstrijken van de eerste helft toen Jason Halman van slordigheden profiteerde: 1-1. In het begin van de tweede heklft kreeg FC Emmen de kansen om op voorsprong te komen. Zo miste Frank Fokke een goede mogelijkheid en kort daarna verzuimde Nande Wielink bij de tweede paal een voorzet binnen te tikken. Het duel leek net voor het donker worden in een gelijkspel te eindigen maar vijf minuten voor tijd zette de razendsnelle Djemiero Trustfull de Amsterdammers op 1-2. Een stand waarin ondanks vijf minuten extra tijd geen verandering meer kwam.
FC Emmen B1: Knigge; Koudenburg, Fokke, Wielink, Van Dijk (55. Van den Berg), Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Niels Grevink (72. Komduur), Ngendakumana (58. Luiken), Klaver, Jan Scholten.