Beloften verliezen bekerduel van BV Veendam

Jong FC Emmen kende een goede start tegen Jong BV Veendam. Al in de derde minuut scoorde Martijn Kamps de openingtreffer. Zijn schot werd van richting veranderd waardoor de Veendammer sluitpost Jeroen Lambers kansloos was. De weelde van een voorsprong duurde echter maar twee minuten want toen liet Marcel Klok de gelijkmaker aantekenen. De Veendammers met het Zwitserse talent Guilherme Afonso in de gelederen voetbal wat gemakkelijker en het mocht daarom geen verbazing wekken dat deze Afonso in de 20e minuut de stand naar 1-2 tilde. Het jonge FC Emmen toonde echter veerkracht en vier minuten voor de pauze zag Björn Zwikker zijn inzet beloond met een schot vanaf een meter of twintig waarop Jeroen Lambers geen antwoord had: 2-2. Dat werd tevens de ruststand hoewel het een dubbeltje op zijn kant was want na de goal van Zwikker schoot aan de andere kant nog een Veendammer op de paal. Na de rust werden bij FC Emmen Edgar Bernhardt en Berry Schepers vervangen door Danny Jaspers en Randy van der Weide maar het zette geen zoden aan de dijk. Jong BV Veendam slaagde er na ruim een uur spelen de stand op 2-3 te brengen en daarop moest Jong FC Emmen het antwoord schuldig blijven.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Görtz, Bergsma, Schepers (46. Jaspers), De Almeida; Huizenga, Hoolsema, Kamps; Bernhard (46. Van der Weide), De Groot (54. Voorintholt), Zwikker.

Frank Hoolsema in balbezit.

Een duet met Edgar Bernhardt (links) en Dominic Kiewiet.

Scheidsrechter Heida zet de muur neer, Jeroen Bergsma (links) vindt het maar niets.

Laurens Huizenga laat een voorzet los.

Doeman Lambers lijkt geklopt maar het zou geen Emmer doelpunt worden (Foto’s FC Emmen Media)