Beloften over de knie bij SC Genemuiden

Jong FC Emmen leek na in het weekeinde WKE en SVBO te hebben geklopt in Genemuiden opnieuw op een mooie overwinning af te koersen. Na 20 minuten spelen stond de formatie van trainer Michel van Oostrum reeds met 3-0 voor. Grote man bij Jong FC Emmen was Björn Zwikker die het eerste doelpunt scoorde en de beide anderen voorbereidde. Laurens Huizenga kon daardoor de 2-0 langs de doelman van SC Genemuiden schuiven en de derde werd door een verdediger van de thuisploeg in eigen doel geschoten na een voorzet van Zwikker. Op dat moment was er pas twintig minuten gespeeld maar de Emmenaren gaven vervolgens de voorsprong in tien minuten geheel uit handen waaraan kapitale fouten aan vooraf gingen. Met een verdediging op één lijn ging FC Emmen ook in de tweede helft door en de fysiek veel sterkere Genemuider aanvallers sneden er aan alle kanten doorheen. Doelman Lennon Ebeltjes werd nog vier keer gepasseerd waardoor de vermoeid ogende Emmenaren met een 7-3 domper naar huius moesten. Bijzonder was dat de wedstrijden na een minuut of zeventig naar een ander veld met verlichting werd verplaatst omdat het te donker aan het worden was.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Görtz, De Roo, Schepers, Biermann, Huizenga (46. De Almeida), Zwikker (67. Voorintholt), Hoolsema (63. Bergsma), Bernhardt, De Groot (67. Jaspers), Pannekoek (46. Van der Weide).

Andy Biermann speelde redelijk maar kon ook niets aan de verdedigende chaos veranderen.

Martin de Roo in een fel duel verwikkeld.(Foto’s FC Emmen Media)