Beloften op Langeleegte in slotfase onderuit

Trainer Joseph Oosting kon absoluut niet leven met het 2-1 verlies bij Jong BV Veendam. ,,Dit is zuur, we hadden gewoon een punt verdiend”, vond hij. Jong FC Emmen had het in de beginfase even moeilijk maar krabbelde daarna op en nam in de 17e minuut de leiding via Bas Dost. Later werd een treffer van Dost geannuleerd wegens buitenspel maar dat was onterecht vond Joseph Oosting. De Veendammers probeerden uiteraard na de pauze de stand weer recht te trekken en slaagden daar in de 63e minuut in door een goal van Emmerik De Vriese. Jong FC Emmen liet daarna een mogelijkheid liggen om opnieuw op voorsprong te komen maar toen dat mislukte leek het duel in een gelijkspel te eindigen. In de voorlaatste minuut viel echter middels John van Dalen alsnog de winnende treffer voor de thuisploeg. Bij Jong FC Emmen viel Niki Leferink in de tweede helft uit met een bovenbeenblessure.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Voorintholt, De Roo, Breinburg, Danny van Dijk, Schepers, Little, Zwikker (75. Bergsma), Bernhardt, Leferink (60. Van der Weide), Dost.

Jong Heracles Almelo 12 9 1 2 28 31- 15
Jong FC Volendam 11 8 2 1 26 23- 12
Jong De Graafschap 12 6 4 2 22 33- 16
Jong Cambuur Leeuwarden 12 6 2 4 20 17- 12
Jong AGOVV 12 5 1 6 16 18- 26
Jong Haarlem 12 4 3 5 15 24- 27
Jong BV Veendam 11 2 7 2 13 13- 15