Beloften kansloos onderuit tegen Jong FC Groningen

Op papier leek Heerenveen/Emmen toch over een aardig elftal te beschikken met o.a. Michael Dingsdag, Gerry Koning, Oussama Assaidi, Michal Papadopoulos en Samir Fazli maar dat bleek geen garantie voor een goed resultaat tegen de Groningers die alleen in doelman Luciano een eredivisie kracht bezaten. In een van beide kanten matige eerste helft viel alleen Arnor Smarason twee maal op met schoten van afstand waarmee Luciano geen enkele moeite had. Eigenlijk kreeg FC Groningen in het eerste bedrijf ook geen scoringskans maar dankzij een slechte ingreep van doelman Diederik Bangma, die de bal na een hoekschop niet onder controle kreeg, kon spits Pepijn Kluin de 0-1 laten aantekenen. Minder dan een minuut na de thee verhoogden de Groningers de voorsprong tot 0-2 toen Frank Olijve na een handig overstapje van Serhat Koc de 0-2 achter doelman Bangma prikte. Vijf minuten later kon Danny Menting ongestoord aanleggen maar de paal verhinderde de 0-3. De teleurstellend  optredende Fries/Drentse formatie had in de wedstrijd terug kunnen komen toen Michal Papadopoulos na een teruggelegde bal vrij kon aanleggen, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. De bezoekers uit Groningen liepen in de slotfase vervolgens uit naar een royale 0-4 eindstand. Invaller Chevello Irving de Rijp werkte een perfecte counter vlekkeloos af en in de voorlaatste minuut benutte Robert Pomstra een strafschop nadat Dingsdag hands had gemaakt.
Jong SC Heerenveen/FC Emmen-Jong FC Groningen 0-4. 40. Kluin 0-1, 46. Olijve 0-2, 85. Iring de Rijp 0-3, 89. Pomstra (strafschop) 0-4. Scheidsrechter: Van der Scheer.
Jong SC Heerenveen/FC Emmen: Bangma: Koning, De Groot, Dingsdag, Stolte, De Vries, Smarason, Narsingh, Papadopoulos (64. Beda), Fazli (83. Akouili), Assaidi.
Jong FC Groningen: Luciano: Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar, Dijkstra, Post, Olijve (74. Krohne), Kluin, Menting (62. Pomstra), Koc (79. Irving de Rijp).

Danny Menting (10) zou hier de paal raken: Michael Dingsdag (4) komt te laat.

Oussame Assaidi probeert een voorzet te geven (Foto’s Gerrit Rijkens)