Beloften geven winst in laatste minuut weg

Het nieuws van de avond was het eerste officiële optreden voor FC Emmen van Guus de Vries. In de zomer van 2007 aangetrokken raakte hij in de voorbereiding geblesseerd en moest een lange revalidatieperiode ondergaan. De linkervleugelverdediger speelde tegen Jong AGOVV 68 minuten mee en deed dat prima.
Jong FC Emmen kreeg in de eerste helft de betere kansen. Ronnie Krohne was tot twee keer toe in goede positie maar was onfortuinlijk in de afwerking. In de 26e minuut opende linkerspits Jan Stoker met een prima goal de score: 1-0. Zes minuten later kreeg Jos Fidom een mogelijkheid maar zijn schot werd geblokkeerd waarbij hij zich zodanig blesseerde dat een vervanging noodzakelijk was. Voor hem kwam A-junior Rick ten Voorde in het veld. Op slag van rust kregen de Apeldoorners een kans om op gelijke hoogte te komen maar doelman Sander Danes hield David Coonen van de gelijkmaker af. Ook in de tweede helft bleef het een levendig duel met in de 50e en 57e minuut bijna kansjes voor de Emmenaren maar succes bleef uit. Daarna mikte Rick ten Voorde nog een keertje over en kopte Michael van der Kruis eveneens over de lat. Daarna nam AGOVV het intiatief over terwijl bij de thuisclub de pijp een beetje aan het leeg raken was. Frank Hoolsema kon eerst nog op de doellijn redding brengen  maar in de 80e minuut was er geen houden meer aan en nam Coonen de 1-1 voor zijn rekening. FC Emmen toonde echter nog veerkracht door in de 84e minuut opnieuw de leiding te nemen. Rick te Voorde kreeg een prachtkans doch trof slechts de paal maar Jeroen Bergsma pikte de rebound op en zette zijn ploeg op 2-1. Zoals eerder in de competitie gebeurde kon Jong FC Emmen de voorsprong niet tot in de extra tijd vasthouden. Met een geweldige kogel trok invaller Dennis Rou de stand gelijk. De 2-2 deed echter de inspanningen van beide teams recht.
Jong FC Emmen-Jong AGOVV Apeldoorn 2-2. 26. Stoker 1-0, 80. Coonen 1-1, 84. Bergsma 2-1, 90. Rou 2-2. Scheidsrechter: Mulder.
Jong FC Emmen: Danes; Hoolsema, Van der Kruis, Siekman, De Vries (68. Wolbers), Schotman, Fidom (37. Ten Voorde), Bergsma, Göbel, Krohne, Stoker (73. Beeksma).

Guus de Vries is terug op de velden (Foto’s FC Emmen Media)