Beloften FC Emmen fors onderuit

Jong FC Emmen zat veertig minuten lang redelijk goed in de wedstrijd en kreeg in de 37e minuut zelfs een goede kans via Randy van der Weide. Zijn schot werd echter tot hoekschop verwerkt. Daarvoor had Stormvogels Telstar spits Bob Koning een mogelijkheid gemist en moest Sander Danes ver buiten het strafschopgebied een keertje redding brengen. FC Emmen had overigens reeds in de achtste minuut middenvelder Callum Little verloren die zich verzwikte en van het veld moest worden gedragen. De Engelsman werd vervolgens naar het ziekenhuis in Beverwijk gebracht waar een eerste onderzoek uitwees dat de enkel niet was gebroken. Vandaag zal een definitieve diagnose volgen.
In de 41e en 43e minuut ging het volledig mis. Messaoud kreeg na een vrije trap opeens een vrij schootsveld en opende de score. Twee minuten later leidde een foutje van Robert Schonewille tot de 2-0 van Koning. Na de pauze viel al na drie minuten de 3-0 maar daarvoor had de thuisploeg de hulp van Jesper Voorintholt nodig die in eigen doel schoot. FC Emmen kon aanvallend niet imponeren en de verdediging raakte door elke tegenstoot gedesorganiseerd. Het was dan ook geen wonder dat het in de 58e minuut 4-0 werd via Sarac die zo maar door het centrum kon opstomen. Zes minuten voor het einde deed FC Emmen iets terug via Jesper Schonewille die iets wat op een voorzet leek losliet maar onhoudbaar voor doelman Bulters tegen de touwen vloog. Leuk voor Voorintholt die immers in eigen doel had geschoten maar amper een minuut later moest hij linkerspits Esser laten gaan die de 5-1 liet aantekenen.
Bij FC Emmen was Laurens Huizenga voor het eerst na 5 november weer van de partij.
Jong FC Emmen: Danes; Voorintholt, Schepers (46. Wakker), Huizenga, Danny van Dijk, Little (8. Schonewille), Hoolsema, Bergsma, Dost, Leferink, Van der Weide (80. Dekker).