Beloften dwingen Jong Haarlem gelijkspel af

Jong FC Emmen speelde in Haarlem een prima wedstrijd en nam tot twee keer toe de leiding. De eerste keer was reeds na een kwartier spelen toen Rik-Jan de Groot met een diagonaal schot doelman Zonneveld passeerde. Kort daarvoor hadden de Haarlemmers een goede mogelijkheid gehad maar een redding van doelman Lennon Ebeltjes op een inzet van Buchinhorn voorkwam een achterstand. Ebeltjes sloeg na een klein haf uur vervolgens een pegel van de Deense spits Casper de Fries Johansen uit zijn doel. Acht minuten voor de pauze kon de Emmer sluitpost evenwel de gelijkmaker van Nick Stots niet meer verhinderen.
Na de pauze maakte bij Jong FC Emmen Callum Little zijn debuut als vervanger van Jesper Voorintholt. De jonge Engelsman deed het goed, bood zich voortdurend aan, maakte weinig of geen afspeelfouten en was nog dicht bij een doelpunt ook maar schoot in de 52e minuut op de paal. Daarna kregen de Haarlemmers weer mogelijkheden, een keer had Ebeltjes geluk toen een kopbal van Ozmen via onderkant lat het veld weer instuitte en kort daarop redde hij weer fraai. In de 72e minuut kwam Jong FC Emmen opnieuw op voorsprong uit een prima uitgevoerde counter. Marcel Pannekoek haalde op links bijna de achterlijn en legde terug op Björn Zwikker die vanaf een meter of vijftien de bal ineens op de slof nam: 1-2. De drie punten leken binnen handbereik, Frank Hoolsema had zelfs de 1-3 op de schoen maar zag zijn schot tot hoekschop worden verwerkt. Negen minuten voor het einde kwam de thuisclub echter alsnog op gelijke hoogte wat gezien de veldverhouding niet onredelijk was. Tristan Buchinhorn kon vrijwel ongehinderd door het hart van de Emmer verdediging doorlopen en liet ook doelman Ebeltjes kansloos.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; De Almeida, Görtz, Scheper, Bergsma, Hoolsema, Jaspers (83. Dekker), Voorintholt (46. Little), De Groot, Zwikker, Pannekoek.

De verdediging van Jong FC Emmen keurig op één lijn.

Rik-Jan de Groot: stralend middelpunt na de 0-1.