Bekerwinst voor C- en D-jeugd

RJO Heerenveen/Emmen C2-Flevo Boys C1 4-0 (beker)
De C-junioren van trainer Brugt Bergsma maakten het zich in de eerste helft niet gemakkelijk. Het had in de formatie uit Emmeloord weliswaar een goede tegenstander maar de kansen waren toch voor de thuisclub. Zo schoot Bjorn Berends in de tiende minuut over maar een minuut later viel toch de 1-0. Een voorzet vanaf rechts door Sander Boer werd door Stefan Kikkert perfect ingekopt: 1-0. Daarna stokte de productie hoewel kort voor rust een schot van Tom Heerkes beter lot had verdiend maar de doelman van de gasten kwam als overwinnaar uit de strijd. Na de rust pakten de Emmenaren de boel een ietsje fanatieker aan en in de eerste minuut werd het reeds 2-0. Bjorn Berends schoot vanaf links raak. Vier minuten later werkte Sem Nijkamp na aangeven van Berends de 3-0 achter de Emmeloorder goalie. Na ruim een kwartier spelen kreeg de thuisclub ook nog een strafschop wegens hands toegewezen: een zware straf voor een ongelukkige beweging. Tom Heerkes liet zich deze mogelijkheid niet ontnemen en bracht de stand op 4-0. Het restant van de wedstrijd was niet erg boeiend zodat de 4-0 tevens de eindstand werd.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Baas, Nijkamp (45. Kroeze), Heerkes, Blekkink (45. Spijodic), Boer (51. Zeilstra), Kikkert (36. Hensens), Berends.

Stefan Kikkert (donker shirt) kopt de 1-0 binnen.

Tom Heerkes (rechts) kan hier een stevige tackle verwachten.

Stefan Kikkert lijkt hier de bal niet te zien hoewel die groot genoeg is.

Alex Blekkink (midden) is de bal kwijt (Foto’s FC Emmen Media)

KZC ’08 D1-RJO Heerenveen/Emmen D2 0-7
De Emmenaren begonnen wat moeizaam maar toen Emil Bijlsma de 0-1 had laten aantekenen was de ban gebroken en stond na een helft spelen de teller op 0-6. Jan Scholten nam het 2e, 5e en 6e doelpunt voor zijn rekening en Levon van Dijk tekende voor de 0-3 en 0-4. De ploeg van coach Nico Haak liet af en toe aardige combinaties zien met prima doelpunten waarvan vooral de 0-3 van Levon van Dijk een schoonheid was. Na de pauze werd er massaal gewisseld wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Voor de Emmenaren scoorde alleen nog Rogier Luiken.
Aanstaande woensdag gaat het bekertoernooi voor RJO Heerenveen/Emmen D2 verder met een thuiswedstrijd tegen DZOH D1. Aanvang 18.45 uur op het sportpark van de vv Emmen.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink: Spang, Fokke (31. Muusse), Jochem Scholten (31. Berends), Harms (31. Bos), Levon van Dijk (31. Hindriks), Jan Scholten (31. Scheper), Bijlsma (31. Gierveld), Luiken, Lambers, Roelof van Dijk (31. Timmer).