Bekerwinst FC Emmen D2, oefenverlies FC Emmen B1

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor een Emmer jeugdteam werd gespeeld door FC Emmen D2. Het speelde voor de beker uit tegen het uit de eerste divisie gedegradeerde Hoogezand D1 en won keurig met 4-1. Na een redelijk gelijk opgaand begin was het FC Emmen D2 wat steeds beter in de wedstrijd kwam en verdiend op een 0-1 voorsprong kwam door Florian Zeqiri. Vlak voor rust kwam Hoogezand D1 op gelukkige wijze op 1-1 wat ook de ruststand was. Na de rust gooide FC Emmen D2 het tempo omhoog en binnen vijf minuten stond het 1-3 door doelpunten van Jort Jalving en Freek Tempelman. FC Emmen D2 bleef het betere van het spel houden en in de laatste minuut wist Damien Zwikker met een rake vrije trap de stand op 1-4 te brengen, wat tevens de eindstand werd.

FC Emmen A1-Go Ahead Eagles A1 2-2
De eerste helft van dit oefenduel was duidelijk voor de thuisclub. Het spel oogde van beide kanten wel rommelig. Joey Klaver zorgde na ruim een kwartier op aangeven van Tyler dos Santos voor de 1-0. Vijf minuten voor de pauze verhoogde Joey Klaver tot 2-0 en dat leek de ruststand te gaan worden. Go Ahead Eagles verkleinde echter toch nog tot 2-1. Na de thee ging FC Emmen A1 er niet beter op spelen en moest in de 58e minuut zelfs de gelijkmaker toestaan. Intussen was het gaan regenen en toen het ook nog begon te onweren besloot de scheidsrechter het duel te staken en werd ook niet hervat.
FC Emmen A1: Knigge: Komduur (46. Wielink), Fokke (46. Van Dijk), Sliedrecht (46. Smidt), Jan Scholten, Dos Santos, Luiken, De Vries, De Grote (46. Grevink), Klaver (46. Ngendakumana).

FC Emmen B1-Preussen Münster U17 1-7
FC Emmen B1 oefende tegen het Duitse Preussen Münster onder 17 en kwam schrikbarend veel te kort. Na een 1-3 ruststand in het voordeel van de gasten, het doelpunt voor FC Emmen B1 werd gescoord door Freddy Quispel, werd het uiteindelijk 1-7.

Preussen Münster onder 17 in de rust.

Thom Scheper in actie voor FC Emmen B1..

Cambuur C1-FC Emmen C1 3-1
De eerste tien minuten werd er goed gevoetbald door FC Emmen C1. De combinaties liepen vlot en dat resulteerde in de 3e minuut in de 0-1 door Luciano Carti op aangeven van Mark Ploeger. Na ongeveer tien minuten ging het wat minder soepel lopen en daar kon Cambuur van profiteren in de 14e minuut door een afstandschot 1-1. Het voetbal van Cambuur was niet echt heel mooi maar wel effectief. De ruststand was derhalve 2-1. Direct na de rust kreeg FC Emmen een hele grote kans, maar in de tegenstoot sloeg Cambuur wel toe, 3-1. Voetballend deed FC Emmen het goed, de kansen verzilveren was minder. FC Emmen C1: Brian Haak (Sjoerd Borg), Emiel de Vries, Jordy Luchies, Vincent Pichel, Daniel vd Vlag (Shane Dokter), Ben Scholte, Mark Ploeger, Jori Ebbinge, Jarno Deuring (Pepijn Knol), Bas Aalderink (Kjetil Brand), Lucian Carti.

Stadskanaal D1-FC Emmen D1 0-24
DZOH C1-FC Emmen C2 2-2
HFC ’15 E1-FC Emmen E1 2-12.
De Emmer E-jeugd ging op bezoek bij het Groninger HFC ’15 en speelde een prima wedstrijd waarin de score regelmatig werd opgebouwd naar een uiteindelijk 2-12 zege. René Hingstman en Mehdi El Naser namen elk 3 treffers voor hun rekening. De overige Emmer goals werden gescoord door Peter Quispel 2, Janiek Jongsma 2, Jan Doldersum 1 en Dave Smid 1.