Bekeravontuur ten einde voor FC Emmen

FC Emmen is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. In eigen stadion werd met 0-1 verloren van Excelsior Maassluis.

In de openingsfase drukten de Emmenaren de bezoekers uit Maassluis meteen terug op de eigen helft. Het leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Excelsior-doelman Jean Paul van Leeuwen, maar niet tot grote kansen. Reda Kharchouch, Lorenzo Burnet en Azzeddine Toufiqui waagden een poging, maar die strandden. Aan de andere kant was Excelsior gevaarlijk met een tegenaanval via Redouan Ouali en Daan Blij, waarbij laatstgenoemde om een strafschop vroeg.

Halverwege de eerste helft moet Van Leeuwen zich serieus inspannen. Het was Burnet die na een snelle combinatie met Rui Mendes kon schieten, maar met een snelle reflex voorkwam de doelman de openingstreffer.

Na een half uur spelen dwong Emmen de doelman opnieuw tot redde. Jasin Assehnoun probeerde het van afstand en in de rebound kreeg Mendes de kans om af te werken. Eerst zat Van Leeuwen er goed bij, daarna kon een verdediger nog ingrijpen.

Vlak voor rust moest Miguel Araujo nog ingrijpen. Aan de rechterkant van het strafschopgebied leek Omar El Baad uit te kunnen halen, maar de Peruaan was er net op tijd bij om dat te voorkomen. Kort daarna zag Lucas Bernadou zijn afstandsschot nog net langs de kruising vliegen, waardoor de spelers met een onveranderde stand gingen rusten.

Veel corners, maar geen goals
Na rust stuurde Dick Lukkien verse krachten de kleedkamer uit; Teun Bijleveld, Jeredy Hilterman en Jeff Hardeveld vervingen Azzeddine Toufiqui, Reda Kharchouch en Lorenzo Burnet. Hilterman kreeg in de openingsfase van het tweede bedrijf al snel twee mogelijkheden tot koppen, maar die waren te moeilijk om ze tot doelpunt te promoveren.

Het eerste echt gevaarlijke moment van de tweede helft volgde na een kleine twintig minuten. Een vrije trap vlakbij de cornervlag werd voor het doel gebracht door Bijleveld, maar Oussama El Azzouzi kon de bal met zijn hoofd niet genoeg richting meegeven. Kort daarna maakte Assehnoun het Van Leeuwen nog maar eens moeilijk met een afstandsschot.

Zo liet de openingstreffer lang op zich wachten. Een kwartier voor tijd leek die te vallen toen Hilterman een voorzet van Joël van Kaam toucheerde, maar de bal werd op de doellijn nog weggewerkt door een verdediger.

Aan de andere kant was het daarna wel raak. Een diepe bal van Ouali ging over Mitch Apau heen en belandde bij invaller Bram Wennekers. Die tikte de bal langs de uitgekomen doelman Indy Groothuizen en opende de score: 0-1.

De Drenten moesten dus in de achtervolging, maar ondanks een overvloed aan hoekschoppen lukte het vanavond niet om het net te vinden. Ook in de absolute slotfase wilde de bal maar niet goed vallen. Zo eindigt het bekeravontuur voor FC Emmen dit seizoen in de tweede ronde.

Komende vrijdag sluiten de Drenten het jaar af met een uitwedstrijd tegen MVV, dat vandaag in het bekertoernooi met 4-0 verloor van PEC Zwolle.

FC Emmen – Excelsior Maassluis: 0-1
81. Wennekers 0-1

FC Emmen: Groothuizen; Van Kaam, Araujo, Apau, Burnet (46. Hardeveld); Bernadou, El Azzouzi (83. Vlak); Toufiqui (46. Bijleveld), Mendes (59. Scholte), Assehnoun; Kharchouch (46. Hilterman).

Excelsior Maassluis: Van Leeuwen; El Baad, Urbanus, Ringeling, Abbas (59. Tureaij), Statia; Dercks, Ouali, Van den Beemt; Blij (56. Van den Berg), Van Delft (56. Wennekers).