Terug naar overzicht Terug

Beide jeugdteams FC Emmen komen tot winst


AGOVV-Heerenveen/Emmen C2 2-3
Na een helft spelen zag het er somber uit voor de ploeg van trainer Brugt Bergsma. De thuisclub, de nummer drie van de ranglijst, leidde namelijk met 2-0. Het was echter geen goede afspiegeling van de veldverhouding want de Drentse formatie speelde op zich prima. Alleen het benutten van kansen bleef in de eerste helft achterwege. In de tiende minuut kwam spits Stefan Kikkert bijvoorbeeld alleen voor de Apeldoornse doelman maar miste. In de tegenaanval viel vervolgens de 1-0. Tien minuten voor de pauze werd het 2-0 uit een vrije trap ineens. Verdediger Lars Baas bleef na rust in de kleedkamer achter en Matthijs Hensens kwam er in als extra aanvaller. De omzetting werkte en in de 45e en 47e minuut trokken de Emmenaren de stand gelijk. Eerst kopte Bram Komduur uit een vrije bal van Bjorn Berends raak en twee minuten later kopte Matthijs Hensens na een goed door Sander Boer opgezette aanval de stand in evenwicht: 2-2. De winnende treffer viel na ongeveer een uur spelen en kwam op naam van Sem Nijkamp die met links vanaf de zestien meter lijn doeltreffend uithaalde: 2-3. Het bleef spannend met uiteindelijk FC Emmen wel als terechte winnaar. Dat er spanning op het duel stond bleek ook uit het aantal gele kaarten namelijk acht die gelijk over beide ploegen werden verdeeld.
Heerenveen/Emmen C2 2-3: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Baas (36. Hensens), Leon Berens, Nijkamp, Heerkes, Boer (62. Zeilstra), Kikkert, Bjorn Berends. 


Heerenveen/Emmen D2-Urk D1 2-1
Na de fraaie overwinning een week eerder op de koploper viel het vertoonde spel tegen Urk wat tegen. Kansen waren er wel voldoende maar in de afwerking waren de Emmenaren bepaald niet scherp. Zo werd in de eerste helft een niet te missen mogelijkheid op vijf meter voor een leeg doel niet in een treffer omgezet. De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op 1-0 door een volleyschot van Roelof van Dijk. Vijf minuten later kregen de Emmenaren een strafschop toegewezen nadat Thyrann Lambers was onderuit gehaald. Levon van Dijk bepaalde vanaf de witte stip de stand op 2-0. Het was intussen geen goede wedstrijd. Het speelveld werd door de Urkers klein gehouden waardoor er veel duels ontstonden maar combinaties zeldzaam waren. Ook in de tweede helft liep het niet beter en de gasten kwamen tien minuten voor het einde zelfs op 2-1 toen een hoekschop bij de tweede paal in een doelpunt werd omgezet. Het leek even spannend te worden maar FC Emmen speelde de wedstrijd toch redelijk gemakkelijk uit.
Heerenveen/Emmen D2: Beugelink: Fokke (40. Muusse), Levon van Dijk, Bos (31. Scheper), Harms (40. Timmer), Luiken, Jan Scholten (31. Spang), Bijlsma, Lambers (50. Hoogeveen), Roelof van Dijk (45. Gierveld), Jochem Scholten.