Beide jeugdteams FC Emmen komen tot winst

FC Emmen D1-NEC/FC Oss D1 5-3 (1-2)
Beide ploegen maakten er een mooi spektakel van met veel doelpunten en spanning tot en met de laatste minuut. FC Emmen had de beste start en kreeg via Thijs Dallinga de eerste grote kansen. De spits schoot eerst rakelings over en zijn tweede poging eindigde in een hoekschop. Onnodig balverlies van verdediger Jop van Aken leidde vervolgens de 0-1 in met de razend gevaarlijke Anthony Musaba als maker. Er kwamen kansen over en weer. Thijs Oosting stuitte op de doelman van de gasten, FC Emmen doelman Robin Jalving redde goed op een inzet van Musaba en Jesse van de Putten raakte namens NEC/FC Oss de staander. Op slag van rust kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Na aangeven van Thijs Dallinga maakte Pepijn Knol de 1-1. Dat leek de ruststand te worden maar uit een rechtstreekse vrije trap tilde Jesse van Hasselt toch nog de stand naar 1-2. De tweede helft was zo mogelijk nog aantrekkelijker dan het eerste deel. FC Emmen speelde af en toe prima en de gelijkmaker van Thijs Oosting uit een prima voorzet van Thijs Dallinga was zeker niet onverdiend. Het bleef echter oppassen voor de snelle spitsen van de gasten en wederom Musaba bracht de NEC/FC Oss combinatie weer aan de leiding. Daarna nam FC Emmen het heft in handen en uit een geweldige pass van Bas Aalderink en doortikken van Thijs Oosting zorgde Thijs Dallinga voor de 3-3. Met nog twee minuten te spelen scoorde Tom Seubers bij de tweede paal na een door Ruben Roosken genomen hoekschop de 4-3. FC Emmen deed er in de laatste minuut nog een schepje boven op door de 5-3 van Thijs Dallinga. Er zat een klein buitenspelluchtje aan maar scheidsrechter Moes negeerde het vlagsignaal van de assistent.
FC Emmen D1: Jalving; Lucchies, Seubers, Van Aken (35. De Vries), Roosken, Haak, Knol, Aalderink, Dallinga, Oosting, Brand (42. Gerdes).

FC Twente VA C2-FC Emmen C1 1-2 (0-2)
De titanenstrijd tussen de nummers twee en één, waarin FC Emmen op doelsaldo bovenaan stond, werd in Twello gespeeld. De Emmenaren hadden zich goed voorbereid en stonden tot in de vingertoppen gemotiveerd aan de start. De thuisploeg kende een goede start met agressief voetbal waardoor FC Emmen maar moeilijk aan de opbouw toe kwam. Dat laatste moest grotendeels van Frank Fokke komen die van achter uit met lange ballen de voorwaartsen probeerde te bedienen. Ondanks een optisch overwicht kwam FC Twente VA C2 niet tot grote kansen. Dat was aan de andere kant wel het geval toen na ruim een kwartier Jan Scholten de bal uit een voorzet van Raphael Ngendakumana ineens op de slot nam en de Twentse doelman passeerde. Kort voor rust verhoogde Kjelt Engbers zelfs tot 0-2. Weliswaar niet zo’n fraaie treffer dan die van Jan Scholten maar wel zo belangrijk. Na de thee kon FC Emmen zich voorbereiden op een offensief van de Twentse Voetbal Academie die er ook kwam maar pas tien minuten voor tijd leidde dat tot de aansluitingstreffer uit een vrije bal net buiten de zestien. Even daarvoor was het bijna 0-3 geweest maar Jochem Scholten raakte slechts de paal. In de slotfase moest nog even alle zeilen worden bijgezet maar een tweede Twentse treffer kwam er niet. FC Emmen C1 deed met de zege een grote stap richting titel maar ontvangt FC Twente VA C2 ook nog in een thuiswedstrijd.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Mol, Fokke, Bos, De Graaf (55. Gierveld), Luiken (40. Hemme), Jochem Scholten, Ngendakumana, Engbers, Jan Scholten.