Terug naar overzicht Terug

Bart de Groot tegen FC Oss in de basis


Bart de Groot stond voor het laatst in de basisopstelling op 17 augustus 2012 in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Korte tijd later scheurde hij een kruisband en moest de lange revalidatieweg inslaan. Dit seizoen kreeg hij al een aantal kleine invalbeurtjes maar volgens trainer Joop Gall is hij klaar voor een volledige wedstrijd. ,,Op grond van de hoeveelheid werk die hij heeft verricht verdient hij het gewoon. Hij kan koppen, heeft duelkracht en kan ook aanvallend iets betekenen. Het enige wat hij mist is wedstrijdconditie maar aangezien we geen beloften elftal hebben kan het moeilijk anders dan in de Jupiler League.”

Een tweede verrassing in de opstelling is dat Elson do Rosario Almeida als rechtervleugelverdediger gaat optreden. Said Bakkati heeft plotseling last van een stijve knie gekregen en moet een echo laten
verrichten om de schade vast te stellen. Op grond van eerdere prestaties op de rechtsbackpositie is Almeida als vervanger aangewezen. Nieuwkomer Leon Broekhof begint op de reservebank.
FC Emmen houdt wat puntentotaal betreft, zes uit zes, nog gelijke tred met het vorige seizoen maar het raakte destijds vervolgens in een negatieve spiraal. In de komende wedstrijden kan FC Emmen dus winst boeken. ,,De stand zegt me in deze fase nog niet zo veel”, aldus Joop Gall. ,,Maar we moeten nu wel gaan pieken. Drie punten komende maandag is dus heel belangrijk.”


Opstelling: Van der Vlag; Almeida, De Groot, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.

 

Bart de Groot tijdens Excelsior-FC Emmen op 17-08-2012.