Terug naar overzicht Terug

Bargeres – FC Emmen: de oefenklassiekerBargeres – FC Emmen is een jaarlijks evenement vanaf 1987 en uitgegroeid tot de klassieker in de voorbereiding van de betaalde club. Zaterdagavond staan deze teams immers voor de 26e keer in de voorbereidingsperiode tegenover elkaar. Hoewel meestal vlot wordt gezegd dat Bargeres – FC Emmen altijd de eerste oefenwedstrijd van de profs is, is dat absoluut niet waar. Deze wedstrijd is zelfs niet in alle jaren dat er betaald voetbal in Emmen wordt gespeeld gehouden.


De reeks ontmoetingen tussen de beide Emmer clubs begon in 1987 en werd in de eerste twee jaren van (FC) Emmen in het betaalde voetbal dus niet gespeeld. In 1987 begon de serie met een 8-0 overwinning voor de toen nog semi-profs. Twee keer was het zelfs de laatste wedstrijd van de voorbereiding: in 1988 en 1991. Van de 25 tot nu toe gespeelde duels was het zestien keer de opening van het voorseizoen en negen keer was dat dus niet het geval.


Uiteraard werden alle duels in het voordeel van de profclub beslist. De hoogte van de resultaten verschilden nogal. Zo was de hoogste score 19-0 in 2008. De magerste overwinning voor FC Emmen was 4-0 (in 1995 en 2003). In de laatste zeven wedstrijden is Bargeres er niet in geslaagd een tegendoelpunt te scoren. De laatste treffer van de amateurs was in 2004 en werd door Sali gescoord.

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Brinkendal in de Emmer woonwijk Bargeres en begint om 19.00 uur.