B-jeugd start met klinkende overwinning

Reeds na vijf minuten was het Danny Jaspers die na een voorzet van Randy van der Weide de score opende. Direct daarna werd een gigantische kans door overmoed om zeep gebracht en bleef het nog even spannend, tot Danny Jaspers voorzette en Danny Husers op het doel schoot. Het schot werd slecht verwerkt door de keeper en in de rebound was het Hidde Rog die afstrafte. Een lange rush van spelverdeler Björn Zwikker maakte de ruststand tot 3 – 0.

In de tweede helft waren de jongens uit de Ierse republiek over het hoogtepunt heen en na negen minuten was het Helal Nouri die van 35 meter met een droge knal de keeper verschalkte. Innishowen drong nog een beetje aan en in de breed opgezette counter overweldigde de Emmer aanval de Ieren. Björn Zwikker mocht in de twaalfde minuut van de tweede helft zijn tweede en Emmens vijfde maken.In de achttiende minuut scoorde Danny Jaspers de zesde en drie minuten daarna was het aanvoerder Martin de Roo die een door Joel de Almeida verkregen strafschop koeltjes benutte. De afsluitende 8–0 werd door Joel de Almeida zelf gemaakt en in het typisch Ierse druilerige regentje werd het eerste bescheiden feestje gevierd.
(Frans Geers)

De B-jeugd van FC Emmen presenteert zich in de parade die aan het toernooi vooraf ging.