Assehnoun schiet Emmen langs Cambuur in oefenduel

In een vriendschappelijke wedstrijd hebben we SC Cambuur met 2-1 verslagen op De Oude Meerdijk. Jasin Assehnoun zorgde voor beide Emmer treffers.

Na een openingsfase zonder grote kansen, ontstonden na een kleine twintig minuten de eerste grote mogelijkheden voor de Emmenaren. Mark Diemers vond na een goede onderschepping spits Richairo Živković, maar die bleek in buitenspelpositie te staan. Vervolgens kopte Ahmed El Messaoudi naast en moest Cambuur-doelman Brett Minnema redding brengen op een vrije trap van Jeroen Veldmate.

Met een half uur op de klok was het raak voor FC Emmen. Assehnoun veroverde de bal van de keeper en tikte de bal in het doel: 1-0. Vervolgens liet Ole Romeny de keeper bijna weer vissen, stond Živković nipt buitenspel na een steekpassje van Ahmed El Messaoudi en de spits stuitte ook nog op de keeper na een lage voorzet van Romeny. Vlak voor rust raakte Lucas Bernadou op aangeven van Diemers nog de buitenkant van de paal. Zo mocht Cambuur niet klagen dat het slechts 1-0 stond bij rust.

De Emmenaren verschenen met zeven andere spelers aan de aftrap van het tweede bedrijf. Ben Scholte was al snel dichtbij de 2-0, toen Azzeddine Toufiqui de bal na een voorzet van Mohamed Bouchouari voor hem klaarlegde, maar zijn inzet werd gekeerd door Minnema. De goal viel echter aan de andere kant. Na een goede aanval van Cambuur was het Michael Breij die vanaf rechts laag de gelijkmaker tegen de touwen schoot.

Maar de ploeg van Dick Lukkien nam geen genoegen met een gelijkspel. Jari Vlak was van afstand gevaarlijk, Scholte was na een corner van dichtbij bijna trefzeker. Het was echter Assehnoun die opnieuw het net vond; Scholte gaf vanaf links laag voor en via via kwam de bal voor de voeten van de Fin, die hard raak schoot. Het bleek tevens de laatste grote kans van het duel, waardoor scheidsrechter Joshua Kuipers bij een 2-1 eindstand voor het laatst floot.

FC Emmen – SC Cambuur: 2-1
31. Jasin Assehnoun 1-0
64. Michael Breij 1-1
74. Jasin Assehnoun 2-1

FC Emmen eerste helft: Oelschlägel; Te Wierik, Heylen, Veldmate, Vos; El Messaoudi, Bernadou; Romeny, Diemers, Assehnoun; Živković.

FC Emmen tweede helft: Oelschlägel; Luzayadio, Heylen, Vos (75. De Lannoy), Dirksen; Vlak, Kongolo; Toufiqui, Scholte, Bouchouari; Assehnoun (75. Quaedvlieg).

SC Cambuur eerste helft: Minnema; Van Wermeskerken, Mac-Intosh, Bergsma, Sylla; Rienstra, Hoedemakers; Breij, Paulissen, Foor; Uldrikis.

SC Cambuur eerste helft: Minnema; Van Wermeskerken, Smand, Bergsma (82. Hettinga), Marsman (82. Zorgdrager); Rienstra, Jacobs; Breij, Paulissen (82. Van der Werff), Van der Veen; Uldrikis.