Peru speelt gelijk tegen Ecuador

Miguel Araujo is op pad met Peru. Het Peruaanse nationale elftal speelt deze interlandperiode twee wedstrijden in het kader van de WK-kwalificatie; uit tegen Colombia en thuis tegen Ecuador.

We volgen zijn wedstrijden en houden hier bij hoe de Peruanen het doen.

De wedstrijden van Peru (Nederlandse tijd):

Vrijdag 28 januari, 22.00 uur: Colombia – Peru: 0-1
Miguel begon op de bank maar viel in de 65e minuut in voor Carlos Zambrano bij een 0-0 stand. De Peruanen hadden het moeilijk tegen de Colombianen, maar Edison Flores maakte in de 85e minuut de 0-1. Daarna was Miguel belangrijk door onder andere een inzet vanuit een moeilijke hoek van de lijn te halen en voorzetten weg te koppen. Door de overwinning staat Peru nu vierde in de poule, een ontzettend belangrijke overwinning. Op social media zijn Peruanen lovend over het optreden van onze Miguel.

Woensdag 2 februari, 3.00 uur: Peru – Ecuador: 1-1
Peru kwam al vroeg op achterstand door een treffer van Michael Estrada. Na rust zorgde Edison Flores voor de verdiende gelijkmaker en zo pakten de Peruanen één punt. Miguel bleef de hele wedstrijd op de bank. Door het gelijke spel zakt Peru naar de vijfde plek, die recht geeft op intercontinentale play-offs.