Araujo met Peru naar play-offs WK-kwalificatie

Het nationale elftal van Peru won in de nacht van dinsdag op woensdag met 2-0 van Paraguay. Gianluca Lapadula schoot Peru in de vijfde minuut al op voorsprong. Vlak voor rust zorgde Yoshimar Yotún voor de tweede treffer en een verdubbeling van de voorsprong en daar bleef het ook bij. Helaas kwam onze eigen Miguel Araujo, net hersteld van een coronabesmetting, tijdens deze wedstrijd niet in actie. Sergio Peña begon wel in de basis.

Met de winst verzekerde Peru zich van de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse poule, die recht geeft op play-offs tegen een land uit een ander continent. In het geval van Peru zal de tegenstander Australië of de Verenigde Arabische Emiraten zijn. Die play-off wordt in juni afgewerkt in Qatar. Bij winst plaatst de ploeg van bondscoach Ricardo Gereca zich voor het WK in november en december.

De nummers één tot en met vier (Brazilië, Argentinië, Uruguay en Ecuador) plaatsten zich rechtstreeks in de Zuid-Amerikaanse poule.