Terug naar overzicht Terug

Antoine van der Linden nieuwe teammanager


Antoine van der Linden is de nieuwe teammanager van ons eerste elftal. De 46-jarige oud-speler van de club tekent een contract tot de zomer van 2025.

Van der Linden speelde in totaal 97 wedstrijden voor onze club. In Nederland kwam de geboren Rotterdammer ook uit voor Sparta Rotterdam, FC Groningen en Heracles Almelo. Ook kende hij buitenlandse avonturen bij Swindon Town (Engeland) en CS Marítimo (Portugal).

Na zijn carrière als profvoetballer ging hij bij FC Emmen aan de slag op de commerciële afdeling, wat hij bijna drie jaar lang deed. Daarna ging hij zichzelf ontwikkelen op technisch vlak en behaalde hij UEFA C en B.

Voorzitter Ronald Lubbers: “Met Antoine halen we meer dan een uitstekende teammanager binnen. Vanwege zijn ruime ervaring in de voetbalwereld én bij onze club kan hij ook op andere gebieden een belangrijke bijdrage leveren. We zijn erg blij dat hij terugkeert bij de club.”

Antoine: “Sinds ik in 2001 in Emmen ben komen wonen, ben ik een echte Drent geworden. Na mijn eerdere periodes bij de club is het nu heel leuk om terug te keren, nu de club écht in de lift zit. Er is veel veranderd, de club staat er nu enorm positief op in voetballand en leeft enorm in de regio. Ik zie hier een hoop mooie uitdagingen, ik ben blij dat ik daar onderdeel van uit mag maken.”

Welkom terug, Antoine!